Blogszabályzat

Bejegyzés vagy hozzászólása előtt EZT olvasd el! Hozzászólás írása esetén tudomásul veszed a szabályzat összes pontját, és elfogadod, más esetben törlés jár érte.

Gothpaladinus videói

Honnét látogattak?

Instagram

Comments on OFF Topic

2008. december 31., szerda

Eljött Szilveszter napja


A mai nap 2008 utolsó napja, amit megelőzően egy jó kis éjszakai hajós túrán voltam Milleremil Gerivel és az ő Hosteles csapatával Petőfi tér - Szalay utca - Milleniumi Kulturális Központ - Petőfi tér között. Tök jó volt lefotózni a hajó vezetőállását, terveim közt szerepel ennek a hajónak BVE-hez elkészítése!
18:15: időközben a rádióműsor is elindult, szóval jöhettek, hallgassátok hát Szilveszter rádióműsorát! A műsor címe: http://yp.shoutcast.com/sbin/shoutcast-playlist.pls?rn=599672&file=filename.pls

2008. december 26., péntek

115. bejegyzésként a főbb kapott ajándékokat felsorolom



Az egyik legfőbb ajándék egy Netidők-reklámmal ellátott kapaszkodó volt, amit sári adott át.
A másik egy Western Digital 250 GB-os USB-s külső winchester volt, amit apukámtól kaptam.
A harmadik pedig egy Közlekedik a Főváros című könyv, amit É. (Orbán Éva) adott nekem.
A negyedik pedig NonóManó oszttársától, Sárközy Danitól egy VIP-belépő volt a 22-ei Megasztár koncertre a Studioban. Olyan jó volt az a koncert, alig voltam hajlandó nem kivárni az utolsó, 23:23-kor induló M2 metró indulásáig legutolsó HÉV-et visszafelé menet!

2008. december 25., csütörtök

Blogtok (Boldog) Karácsonyt!

Én mára ígértem a gyűjtemény kiadását, úgyhogy ma meg is mutatom, mit gyűjtöttem össze, lista formájában:

Anny, NonóManó, Kifo, pereszke, Varga Máté, É., Anna, cukibogi, Rita, buffy_hu, Dj Rozchont, MIKSA, Kangaroo, Zsuzsa, Andi, Sanyi, Grétsy László, SZÓMEN, ili, nermal93, Pál Ildi, mimi, bea, jucus, Kapeller Anikó, Máté, Istvánné, palildi, Marci7, Tamás, Puskás "Öcsi" (???), Ukacsita, nagyokos9, Szebi, ilike, semota, Dichmann Netidők Dávid, zuzmo, valko2, Beta Verzio, Fallout

Nos, kiderült számotokra, hogy ez milyen lista? :)

2008. december 23., kedd

Karácsony

2 nap múlva itt a Karácsony! És nem GPS írta hanem Dichmann Netidők Dávid. :)

2008. december 22., hétfő

Levelezőlista létrehozva!

Hála a Google Groups (Csoportok) szolgáltatásnak, sikerült létrehoznom egy levelezőlistát. A levelezőlista nyílt, tehát bárki csatlakozhat! Gyertek, csatlakozzatok a listához ITT, és utána itt fogom kiküldeni a rádiós meg egyéb fontos információkat, de majd közületek is lesznek olyanok, akik írhatnak körüzit!

Frissítés 11:30-kor: az itteni blogtagok legnagyobb részének (kivéve BIG W, Sári, Muskovics14 és Fari) kiküldtem a meghívót, tehát csak a kivételes blogtagoknak, illetve a nem-blogtagoknak kell csak ez a link!

2008. december 21., vasárnap

ODP - Open Directory Project + OpenID

Találtam a Google-ön fürkészve egy érdekes oldalt, ami Open Directory Project-re hallgat. Ezen az oldalon saját oldalainkat, blogjainkat, hírcsatornákat, vagy akármilyen érdekes Internetes oldalt lehet regisztrálni, és akkor ezen a keresőporálon - merthogy ez valami ahhoz hasonló - előbb fognak a bejegyzett oldalak megjelenni. Az oldalt ITT találhatjátok.

Ezenkívül sikerült rájönnöm, mi ez az OpenID, és hol lehet Bloggeren kívül használni (AOL, LiveJournal, Yahoo!, etc.), aminek a központja ITT található.

Már megint nincs olvasó!

Már megint nem láttam két napja senkitől sem kommentet. Éltek még? Ilike, Ildi! Miért nem írtok semmit?

2008. december 19., péntek

Véget ért a 2008-i suli az osztálykarácsonnyal







Ma megvolt az utolsó idei tanítási nap, amikor is 4 osztályfőnöki óra alatt készült az osztály összes digitális fényképezőgépe / kamerája által vagy ezer (!!!) fotó, myVIP-en és iWiW-en az oszttársaimnál (Pántya Zsófi, Blázek Tami, Miski Marci, Székely Korni, Málnai Lilla, Gergely Esztye) már biztos, hogy nagyon sokat lehet már ezek közül látni, ezen fotóknak kb. 30%-án én is rajta vagyok, nézzétek csak meg! :)
És ugyanerre a napra került az osztálykarácsony is, amikor is végigmentek az ajándékok az egész osztályon, Arányi Zitától Zubor Vikiig. Összesen 35 ajándék került kiosztásra - ebben a számban az ofőnk, Száraz Kriszta is belekerült. Engem Blázek Tami húzott szerencsésen, mert könnyű volt kitalálnia, mi nekem a jó, hiszen a gimnáziumnak kb 60, az általános iskolásoknak meg kb 10-15%-a tudja rólam, mennyire imádok enni, különösképpen uborkát (nem szabad A-Z-ubor-ka Viki nevével összekeverni!), úgy is hívnak sokan ott Marci helyett, hogy Mr. Ubi...a csomagban tehát, amit Tami adott át, egy szép hosszú kígyóuborka, két narancs és egy fekete bőrpénztárca volt található, amiket helyesen talált ki, igaz, vele asszem az összes órán együtt vagyok, max (talán) tantechen nem, bár valszeg még azon is, úgyhogy ezen közel 4 hónap alatt volt elég időnk egymásra, hogy megismerkedjünk...
Ám, ami a leghihetetlenebb az egészben, az az, hogy Hétfőn már nem suliba, hanem a Hajógyári-szigetre kell majd mennünk NonóManóval és oszttársaival az azon a napon jövő Megasztár-koncertre, és nem suliba...NonóManó volt olyan szerencsés, hogy egyik oszttársa révén hozzájutott ingyenes VIP-meghívókhoz, így ők ingyen mehetnek be, míg nekünk fizetni kell 2000 forintot per fő...és el lehet képzelni, milyen lesz nekik ismét találkozni kedvenceikkel, a Tóth Lüszivel, és a Széles Izabellával, mert a MOM P...azazhogy az Aréna Plázában ők jöttek be leginkább nekik, és most újra összejöhetnek...Ti többiek már tudtok erről? Ha nem, akkor ez most új hír / "kirándulási" (főleg Ilikének Vörösvári bástyája miatt :)) ötlet lehet Nektek December 22 éjszakájára! Mi ott leszünk, reméljük, most jöttök Ti is!

2008. december 18., csütörtök

Egy hét Karácsonyig // One week to Christmas

Közeleg a vég...legalábbis a 2008-as év vége. A Karácsonyig már csak kerek egy hetet kell várni... // The End is approaching...well, now just The End of the 2008th year. We only need to wait a week until Christmas...

A mára tervezett MS Word ECDL vizsgám jövőre tolódik el

A negyedik ECDL vizsgánk eljövetele mára volt tervezve, délután 1 vagy 4 órakor kezdtük volna, ám a központban mindannyiunk nagy-nagy örömére ez Január 5-ig tolódott el, és most van időnk gyakorolni! Köszönjük, kedves Albacomp, már nagyon féltünk a mától, de most fellélegezhettünk :)

Hátrány az MMORPG!

http://ipon.hu/?news=4873

Elolvastam a fenti linken található rövid hírt. Azon felül, hogy szerintem az egyenlő jogokat kissé felborítja a módszer - diszkrimináció -, mindenképpen érdekes. Világszerte el kellene ismerni a játékfüggőség ezen ágát is, s ha szükséges, kezeltetni, mint ahogy ezt teszik pl. az alkoholisták esetén. De nem én akarom ezt megoldani, csak hirtelen ez jutott eszembe.

Volt szerencsém MMORPG-vel huzamosabb ideig játszani, s elmondhatom: amitől félnek, sokszor igaz. Igyekeztem én is ésszerű keretek közé szorítani a játékot, de amikor a csapat úgy dönt, hogy most akkor elmegyünk együtt főszörnyeket (boss-okat) őlni, s az én figurám az egyik létfontosságú support karakter, nehéz azt mondani, hogy nem megyek. Vagy kisebb csapatban megyünk szükséges holmikat gyűjteni (farmolni)...

Eleinte én is elég álmos voltam, aztán megtanultam nemet mondani, végül abbahagytam a játékot. Kissé antiszociálissá tesz, ha egy boss leölése vagy farmolás közben valaki arra figyelmeztet a hátam mögül, hogy már éjfél is elmúlt. Igazából ebben látom inkább az MMORPG veszélyeit, nem abban, hogy az alkalmazottak esetleg fáradtabbak. Bár ez sem utolsó, főleg ha életekért felelős személyről van szó!!! Szóval ez is vastagon elfogadható aggodalom.

De a probléma az én szememben inkább az, hogy a játékos a munkahelyén is sokszor a játékra gondol, tervezget. Ha internet van a közelben, chatel, vagy más módon kommunikál a játékostársaival. Ergo figyelmetlen, mert nem a munkájával, hanem a játékkal törődik. Emellett meglehetős utálattal tud viseltetni azok iránt, akik ebben megzavarják.

(Ha ez inkább a Netidők blogjába való, szóljatok!)

2008. december 14., vasárnap

Mail-to-Blogger kísérleti bejegyzés

Ha ezt a bejegyzést el tudjátok olvasni, akkor tudjátok, hogy ezt a bejegyzést a Mail2Blogger segítségével készítettem, amit Nektek is csak ajánlhatok! Bőwebben a go.blogger.com oldalon lehet ennek módjáról olvasni!

Frissítés 19:30-kor: a bejegyzés közzététele sikeres volt, de ezt a bekezdést kivéve mindent eredeti formájában hagytam, tehát még csak címkét sem adtam hozzá! Egy plusz linket így teszek hozzá: Blogger Mobile (angol) Itt lehet arról tájékozódni, hogy hol és hogyan lehet mobilblogot létrehozni (sajnos hazai szolgáltatónál ez egyelőre nem elérhető, de ha nem MMS-ben / SMS-ben, hanem e-mailben akartok bejegyzést létrehozni, azt Hotmail-es, Gmail-es vagy Yahoo!-s cím megléte esetén lehet itthon is használni)!

Ismét egy új Netidőkös tag a blogon + 11 nap és Karácsony

Immár egy hete nem írtam új bejegyzést, most azonban van miről írni, merthogy ma délután egy újabb tagot üdvözölhetünk a blogon, név szerint Fallout-ot - alias Dávid Csabát - aki szintén egy mai napig lelkes 30 éves hallgatója a Netidőknek, így most őt is invitáltam itteni blogírásra (ő már korábban is jelen volt Bloggeren, de anno egy hölgy ismerőse sikeresen meguntatta vele), ezért most már ő is tag ezen és a Netidők blogon, köszöntsétek hát szeretettel és kommentekkel!

A karácsony pedig egyre közelebb kerül hozzánk... Bizony, már csak 11 nap van hátra, és jöhet a Wham - Last Christmas, a The First Noel, a Jingle Bells, a Betlehembe kéne menni és társaik... Na, pánikoltok már ezek és az ajándékötlettelenségek miatt? :) Én nem! XD

2008. december 7., vasárnap

888 netóra és én az ősi bejegyzéseket nézem éppen

Most, December 7-én, 888 netórakor én teljesen nosztalgikus állapotba kerültem... Így nézegetem az első bejegyzésektől a negyed évvel ezelőttiekig, de sehol egy új komment...az az érzésem, hogy amit 2007 Májusában írtam, az már 3 éve lett volna, ami fél éve, azt meg másfél évnek nézném... Valahogy az az érzésem, hogy a bejegyzések és a kommentek újraolvasása előtt teljesen elfeledkeztem a múltamról, és most jöhetett egy emlékezetfrissítés...szerintem Ti is hasonlóan fogtok gondolkodni, mint én, amikor így elolvassátok az összes korábbi bejegyzést és az első kommenteket, valamint például sokan meg lesznek lepve a célszemélyen és rajtam kívül, hogy például Ilike akkor még Cukibogiként az én blogomnál kezdte a Google-ös jelenlétét...

Azután lesz egy nagy összeállítás Karácsonyra valami egészen érdekes témában, de hogy az mi lesz, az egyelőre még titok, majd a téli szünet elkezdődése után megtudjátok :)

2008. december 6., szombat

777 netórakor merült fel bennem: senki se nosztalgiázik?

Üdv, nem-ősi olvasóim! Meg szeretném tőletek kérdezni, hogy miért nem nézi meg egyikőtök sem az első-2007 végi bejegyzéseimet? Eléggé elszomorító, hogy senki sem gondol közületek arra, hogy milyen stílusom volt korábban, hogyan indult számomra a blogolás, és mit jelentett! Az első bejegyzésre még mindig 2007-es évjáratú komment a legfrissebb, és azt is én írtam Pereszke kommentjére válaszként, ezt is most néztem meg...tessék nosztalgiázni, és azután írni komit, hogy mit szóltok hozzá, milyen módon alakult számomra 2007 Májusától napjainkig!

Mikulás napjától Honfoglaló bajnokság

Tegnap este 20 órakor elindult egy nyolcnaponta témakörileg változó Honfoglaló bajnokság! Ez a bajnokság Január utolsó hetéig tart, a következő témakörbeli játék egy hét múlva, Szombaton lesz, az azt követő 23-án Vasárnap, és így tovább. Én ott Marcikuska néven játszok! Gyertek minél többen, mérjük most a szezonban össze tudásunkat, és kommentben - vagy Honfoglalón üzenetként - írjátok meg, milyen neven, illetve gyakorisággal játszotok!

2008. december 5., péntek

Jön a Mikulás - 100. bejegyzés + Valkó2 új blogja

Ez a nap is elérkezett, elképesztő. 2008. December 5., azaz Miklós napja van. Ma este jön Mikulás. Lesz, akinek virgácsot, lesz, akinek csokit, de olyan is lesz, akinek Garfield magazint hoz a csapata. Tagjai: Mikulás, Rudolf, Krampusz 1, Krampusz 2. Aztán ki tudja, mikor fog megjönni. Hajnali 3-kor? 4-kor? 5-kor? Ezt mi nem tudhatjuk. Érdekelne is mindenkit, igaz? Hát bizony, most aki nem hisz a Mikulás-csapatban, holnap reggelre vessen magára! :D Amit viszont biztosan lehet tudni: Mikulás érkezésével azonos napon íródott meg a 100. blogbejegyzés, ettől kezdve jön "A távoli jövő 2009-" új időszámítás! Ha meg nem, akkor attól kezdve, amióta több mint 1000-szer lett betöltve a blog mindenki által. Ha még ez sem elég, akkor amint a profilmegtekintéseim száma éri el az ezret. Ezek mindegyike lehetséges...

Mikulás napjára Valkó Máté barátunknak elege lett a Windows Live Spaces funkciószegény és korlátozott elérhetőségű blogszolgáltatásából, és úgy döntött, hogy azt mától kezdve otthagyja, és ő is átpártol a Bloggerre funkciódússága és szerethetősége miatt, ennek csakis örülhetünk. Új blogja címe http://Valko2.BlogSpot.com , amin egyelőre csak az áll, hogy miért hagyta ott a Windows Live-ot, de rövidesen biztos lesznek ott komolyabb írások is...most kb. 10 perce küldte Nekem ki a meghívót oda, úgyhogy most már 11 (vagy 12) blogom van! :D

Mindenkinek kívánok ezúton kellemes blogolást, Mikulást, Honfoglalózást, hisz mind-mind valamire jó! Kellemes, békés estét kívánok.

2008. december 4., csütörtök

Már csak egy a százig...holnap Mikulás!

Na, holnap Mikulás lesz, lehet jönni föl Honfoglalóra, mert ott lesz a Mikulás-csapat (Mikulás, Rudolf, Krampusz 1, Krampusz 2) mint VIP-vendégei a Honfoglalónak! Ez egy kihagyhatatlan nap lesz, remélem, lesznek Közületek is olyan, aki feljön egyet-kettőt játszani és csetelni Rudolfékkal! Én is ott leszek!

Ez bizony már a 99. bejegyzésem...de csak ezen a blogon már ennyi! Ha összeszámlálnánk, hogy valójában összesen hány blogbejegyzésem van az összes blogomon, már vagy 140-et számlálnánk! Itt a holnapi bejegyzéssel megdől a 100-as rekord, ez már valami óriási szám, néha én magam is kételkedem, hogy tényleg ennyit írtam volna-e erre a blogra (jó, tudom, hogy ebből kb. 10-et nem én írtam, de akkor is...)? És bizony a blogom látogatottsága is November óta már majdnem ezer letöltést számlál. Ahhoz képest, hogy a számlálót csak Novemberben indítottam "útjára", már ennyiszer lett letöltve a honlap, szuper! Csak így tovább, ez hozza csak az igazi hírnevet...:D

Pál Ildi ötlete: levelezőlista a jókori rádiózáshoz + mekizés a 10-es főút mentén

1.: Nos, Pál Ildi most December elején előállt azzal az ötlettel (lássátok a korábbi bejegyzéseket), hogy mivel közületek szinte senki sem tudja, mikor van adás, ezért azt kéne, hogy létrehozzunk egy levelezőlistát. Ehhez viszont mindannyiótoknak kellene az e-mail címetek...jó, az itteni blogtagoknak gondolom u.a. mint amire a meghívót kiküldtem, de aki nem tagja a blogomnak, annak bizony ha szeretné a műsort hallgatni, legjobb lenne, ha kommentben ideírná az e-mail címét, tehát pl. MWorm Zsuzsinak nincs meg a címe nekem, jó lenne, ha te is ideírnád, Zsuzsi, és akkor mindannyiótokat - Ildi Outlookot használ, de én Windows Live Mailt - közzétenném egy levelezési listára, és így mindannyiótoknak akkor kürtölném (küldeném) szét a mail-eket, amikor elindítom az adást...csak ehhez az kéne, hogy mindannyian (de legalább öten) akkor egyből, amint elment hozzátok a körlevél, be tudnátok nyomni! Ehhez ugyebár általában a du. 3-4 óra közötti időszakaszban kell többnyire elérhetőnek lennetek...ötletek ezzel kapcsolatban még?

2.: A legutóbbi Outlookos ECDL vizsgán ismét átment az egész osztály, hipp-hipp-hurrá, úgyhogy szokás szerint most is jönni fog egy mekizés, a tervünk szerint a 10-es főúton [(Külső) Bécsi út], a TESCO Bécsi út vagy az Auchan Solymárhoz szerveznénk most vagy jövő Vasárnapra egy találkozót, gondolom, Solymár már Ilikének se jönne rosszul, vagy még talán a TESCO sem, ezek azért már eléggé közel vannak Pilisvörösvárhoz; ugye Ilike, odáig csak el tudsz már jönni, igaz? És remélem, a többieknek is elérhető lenne az új TESCO vagy az Auchan, úgyhogy írjatok ezzel kapcsolatban is, melyik lenne jobb hely, a TESCO vagy az Auchan, és melyik hét (akár nap) lenne Nektek is jó, mert 50-50-ből nem lesz könnyű kitalálni, melyik a nyerőbb hely / hét...köszi! Várunk!

2008. december 3., szerda

BVE cikkek az Origón

Két cikk jelent meg hazánk egyik legnépszerűbb ingyenes vasútszimulátoráról, a BVE TrainSim-ről az Origó hazai hírportálon. A kétt cikket ITT és ITT találhatjátok, érdemes lenne őket elovasni, szerintem lenne Ti közületek is olyan, akinek ez megtetszene, és elkezdene a játék felőle kérdezősködni...addig is elsőnek a játék honlapja: BVE

2008. december 2., kedd

Itt a tél - szezonálisan

Sziasztok! Immár a dátum is átállt arra, hogy eljöjjön az a bizonyos TÉL! Ez azt jelenti, hogy mostantól már indokolt lehetnek a -2-5 fokok, mert ez már szezonális. Ennek ellenére meglepő módon November utolsó hetét hidegebbnek éreztem addig a Vasárnapi hajnalig, amiről akkor, 3 napja írtam, mint amilyen azóta az idő. Mostanában megint kezd felfelé mászni a Windows Live Spaces Internetes hőmérőjének "higanyszála" is, és ez számomra (és gondolom nem csak számomra) igen jó hír, hiszen nemigen kell tartani attól, hogy jéggé fagynánk az úton, "nem fújdogál az hideg szél", csak "esik az eső, szakad, hízik a dinnye, dagad" olykor-olykor. De most még az sem rontja le a kellemes időt, tehát kellemes, langyos, és szép Adventet és Decembert kívánok mindenkinek, és higgyétek el, már csak néhány nap van Mikulásig, Pénteken már jön is...:) Aztán az Újév is beköszönt nemsokára...hihetetlen, de már csak 4 hét van hátra az évből...de én mindvégig jelen leszek, írok, olvasok (de könyveket nem XD), zenét hallgatok, újítok, korszerűsítek, de a kockaságom ez év végéig már nem fog elhagyni, az biztos! XP Na jöhetnek a komik is! :-D