Blogszabályzat

Bejegyzés vagy hozzászólása előtt EZT olvasd el! Hozzászólás írása esetén tudomásul veszed a szabályzat összes pontját, és elfogadod, más esetben törlés jár érte.

Gothpaladinus videói

Honnét látogattak?

Instagram

Comments on OFF Topic

2009. január 31., szombat

Ismét csak új logó

Írjatok komit! Hogy tetszik az új bloglogó? Ezt a képet a BVE TrainSim 2.6.3 pályaválasztó ablakáról Print Screen-eltem és mentettem el, most nektek is megmutatom, hogy milyen pályák vannak hozzá építés alatt általam. Ehhez hasonló screenshot-ok Dichmann Netidők Dávid BVE Hírblogján találhatóak, akit érdekel ez az ingyenes, bár zárt forráskódú játék, az keresse fel a BVE Klub-ot további információkért!

2009. január 28., szerda

JAVA-játékhonosítási kísérletek

Ezen a napon, azazhogy estén elkezdtem magyarítani a Civilization 3 nevű körökre osztott stratégiai játék mobilváltozatának honosítását, most kb félig vagyok kész vele. Az eljövőben tervben van a Gameloft-féle Guitar Rock Tour, a Need For Speed:Undercover illetve még néhány további játék honosítása is.

Az új mobilon pedig mindig van alkalmam tesztelni a játékokat, hogy működnek-e, szóval teszt a lelke mindennek, mint azt már tudhatjuk :)

Amúgy nem tűnök el huzamosabb időre, csak éppenség nem Bloggeren, hanem Skype-on vagyok egyre többet elérhető. Aki meg közvetelnül kíván kapcsolatba keveredni velem, az a Gothpaladinus@Gmail.com címen bármikor utolérhet, biztos, hogy ott 1-2 napon belül választ kap az illető arra, amit nekem ír.

Ilikének üzenem, hogy ugyan örömteli, hogy Skype-on tudunk csevegni, de azért itt is feltűnhetne, mert külsőmódosítás óta nem írt ide, csak Skype-on illetve Google Talk-on látom. PálIldi és Anny: vegyétek föl Google Talk-on és Skype-on Ilikét, ha érdekel, hogy mi van vele! Az ő Skype / Google Talk-neve: IlcsiMauterer.

2009. január 20., kedd

Belinkelési kísérlet



Az egyes projectjeim route-fájljai fel vannak töltve a T-Home FTP oldalamra, már csak be kell őket linkelni olyan formán, hogy működjenek. Tehát már nincs sok hátra az egyes (Blogger) ismerőseim általi kipróbáláshoz...

Addig is, ízelítőként mutatok most itt néhány képet arról, amire számíthattok a legújabb pályában (Budapest-Vác) jelenlegi állapotában!

2009. január 18., vasárnap

Budapest - Vác személyvonat

Tegnap délelőtt ismét egy új pályába fogtam bele. A magyar Zusi-pálya mintájára én is elkezdtem a Budapest - Vác útvonalat építeni. A SE IC vonal építése jelenleg szünetel, most az időmet az új vonalra fordítottam. Az eddig elkészült pályaszakasz Budapest-Nyugati pu - Rákospalota-Újpest, de ezt nem fog sokáig tartani elkészíteni, mint az SE IC-t. Ez a pálya ráadásul biztosan sokkalta inkább fogja a valóságot tükrözni, mint az SE IC, mivel ezt a pályaszakaszt már több mint tíz éve ismerem, sokszor jártam végig, míg az SE IC vonalát nem ismerem Zuglótól végig, így az inkább csak egy fiktív szakasz lesz szintén a megvalósítást tekintve, meg az is benne van a zsákban, hogy az SE IC teljes vonala Záhonyig 336 km, én azonban csak 100 km-esre csináltam meg az egész szakaszt...a Budapest - Vác viszont igencsak reális megvalósítású lesz, mind a távokban, mind a menetrendben egyaránt, és természetesen a V43 lesz az alapszerelvénye, én azonban az MX / A HÉV szerelvénnyel kezdtem tesztelni, mivel a V43-at és a V63-at még csak ma telepítettem föl, így az MX / A is alapszerelvény lesz a route-fájlcsomagban elkészülése után.

2009. január 16., péntek

Osztályunk főoldala

Egyik osztálytársam, Jeli Daniella készítette már tavaly el az akkor osztálya oldalát G-Portál-on, ami tanévkezdet után a mi osztályunk főoldalává vált. Nagyon sok fotó van fönt, többféle írási lehetőség is, én is beálltam a portál tagjai közé. A megújult oldal ITT található, érdemes megnéznetek, legalább immár nem csak engem, hanem az osztályomat is megismerhetitek ezen az oldalon, illetve még az is látható rajta, hogy a tanévnek milyen főbb állomásai vannak, és mikor / mettől meddig!

2009. január 15., csütörtök

Megvan az új Nokia E51 - változások a blogéletben

"És képzeljétek, hogy megvan az a bizonyos készülék, amiről már hetek óta meséltem nektek, csakhogy ezt már nem tesztkészülék, hanem a sajátom!" - ezt mondta anno 2005-ben Szilágyi Árpi egyik tavaszi műsora nyitószövegeként a MODEM IDŐK-ben. Na, most én majdnem ugyanezt tudnám elmondani az új okostelefonomról, amit T-Mobile-függőként alig 38.000 forintért vettem a Westend City Center közepén levő GSM boltban. Ugyebár, már tavaly megemlítettem, hogy ez a telefon AZ a telefon, amely minden igényemet kielégíti. Nálam ugyebár alapnak számított egy új telefon vásárlása esetén a Wi-Fi- illetve a RealMedia-támogatás, valamint a videófelvétel, a JAVA MIDP 2.0, a memóriakártyával bővíthető, de alapból is elég nagyméretű belső memória és a fájlátviteles BlueTooth. Ez mind benne van ebben a készülékben, de még rengeteg más mindent tud ez a telefon. Példának véve a QuickOffice dokumentumnéző és az Adobe Reader Symbian-változatának jelenlétének is rendkívül örültem. Van miről tanulni a BVE pálya-, jármű-, és objektumkészítést, lehet, hogy rövidesen ezzel fog megtelni Dichmann Netidők Dávid új BVE Hírblogja. De erről majd később. Ami biztos, hogy innentől kezdve szinte teljesen át fogok állni a Wi-Fi-s netezésre, és ide ezután már csak e-mailben ogok bejegyzést írni! XD Na jó, ez azért erős volt, de ritkábban fogok bejegyzést írni ebbe a blogba, mint Dávid új blogjába, illetve a NIBKO-ba, mondjuk hetente egy bejegyzést. Addig Ti, többiek lephetitek ezt a blogot el mindennel XD

2009. január 12., hétfő

SE IC - hamarosan kész lesz az alappálya

Mostanában igen sok időt fordítottam a Super Express InterCity vonal készítésére, immár leginkább csak a Budapest-Nyugati pu - Püspökladány szakaszon kell a kitérőket és a plusz vágányokat elkészítenem, a Püspökladány - Záhony részen már azzal is készen vagyok! Hétvégére ha tovvábra is ilyen ütemben tudom készíteni a pályát, akkor valószínűleg el is készülök vele! Egy bajt láttam csak a pályával mostanában: a menetrendről lelóg Csop és Uzshorod, annyira eltúloztam a megállók felsorolását - úgy, hogy minden egyes városra csak egyetlen állomás jutott, ahol gyorsvonat is megáll, pl. Debrecenbe is csak egyet raktam, és Ceglédbercel is kimaradt! Majd kitalálok valamit arra, hogy mely megállókat távolítsam belőle el, és hogy csak a helyük maradjon ott, ahol van!

2009. január 11., vasárnap

SE IC vonal bejelentése

A tegnapi napon belefogtam a SE IC vonal építésébe. A tegnapi nap végére a pálya Budapest-Nyugati pályaudvar - Debrecen között készült el, és a korábbi pályáimhoz képest a működő kitérők és az eltérő háttérkép megjelentetése az újdonság. Egyre kevesebb dolog hiányzik a saját objektumokon kívül...kezd normális lenni a pálya.

2009. január 9., péntek

Sziasztok!

Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy lássátok a most épülő Szuper Expresszt! Ha valami ötleted van, akkor írd meg a blogomra. Pályaépítés kezdete: 2009. június 21. Átadás: 2011. június 23. Innen lesz letölthető.

2009. január 6., kedd

Folytatódik a suli / megint újabb blogot irányítok (illegálisan XD)

A suli és a munka tegnap ismét beindult, aztán jön természetesen az újabb ECDL vizsga (minden bizonnyal ma, csak a kezdési óra kérdéses, hogy 1-4 között mikor), és ma egy újabb hidegfront miatt otthon maradtam (bár ma NonóManó és Anny se ment sehová, mert Nonó egy kicsit szintén ágynak esett), úgyhogy ez a mai kedd egy kicsit kivételes (nem is kicsit, mert nem csak egy valaki maradt itthon, hanem mindenki). Tegnap sikerült végighallgatni 2009 első Netidők műsorát (de persze csak az MR-2-es 5*4 perces változatát), aztán ma meg itthon ragadtam. Ez biztos csak vicc. De ilyesmi is elő tud fordulni, bárhol, bármikor, bármilyen módon... Tegnapelőtt viszont Dj Rozchont mára már teljesen passzív blogjának irányítását is átvettem, miután már egy teljes éve (!) nem került bele a szerzőtől semmi. Most viszont nyíltabb lett a blog; néhány itteni blogszerző már oda is tud írni, igaz, most kivételesen nem mindenki - biztonsági okokból - mert valójában az elsődleges szerző Dj Rozchont sem tud még róla, hogy beraktam magam oda! XDXD Komplett illegalitás ilyesmit tenni, igaz? XD Mostantól viszont ott sem lesz már nyugtunk, megszálljuk a Földet, és már csak Halrekacs TÖBB, MINT egy éve inaktív blogját kéne feldobni valahogy...(aki éppenség Dj Rozchont oszttársa, teljes nevén Papik Réka, akit én is ismerek, szóval tőle sem állunk túl messze...LOL.)

2009. január 2., péntek

Helló, Nonómanó vagyok, írtam ide már pár komit, meg van saját blogom is (http://www.nonomano.blogspot.com), tehát azért ismerhettek... :)
Viszont a Marci blogján (aki a bátyám) ez az első bejegyzésem. Majd ha történik velem vmi nagyon jó, vagy fontos, akkor fogok ide írni, és azért nem a saját blogomra, mert azt valahogy nem olvassa senki, és bevallom, nem is szeretem igazán. 
2009 van! Idén töltöm be a 14. évemet, és így már lehet személyim! :) Örülnék, ha lenne...
Pár szót még mondok magamról; szeretek gépezni, olvasni, lovagolni, bulizni, szeretem az ínyenc kajákat(de azért a hamburgert, meg az efféle általános étkeket is szívesen megeszem:)), szeretem a Beugrót ( m1, péntek 21 h), szeretek emberek között lenni, és nagyon szeretem az állatokat.
De még egy regényt írhatnék ide arról, hogy mit szeretek, és mit nem, viszont regényt írni nem kívánok, tehát itt most -nyissz!- elvágom.
Találkozunk a legközelebbi bejegyzésemben. Sziasztok!

U.I.: Ilike blogját, az etelital.blogol.hu-t mindenkinek ajánlom, vagyis majdnem mindenkinek, mert annak nem, aki éhes. Ugyanis tele van guszta és finom ételek képeivel, amiktől annak is csorogni fog a nyála, aki nem éhes.
Na, ennyit írtam. Pá!

2009. január 1., csütörtök

2009 első napja eljött közénk; BÚÉK mindenkinek!

2009.01.01, Csütörtök. Egy újabb évet hagytunk magunk mögött. Az elmúlt évben bizony rengeteg dolog történt, velünk és a világgal egyaránt. Például a világ egy óriási gazdasági válságba zuhant. Mi az elmúlt évben kezdtünk el rendszeresen netezni, és idén indult be a rádiónk is a SHOUTcast-on. Én tavaly találkoztam először a Netidők Asztaltársaságával. A Netidőknek pedig ez az első olyan éve, amikor már nincs Csüti-Csati, és egész évben egy élő adása nem készülhetett. A mai nap viszont Csütörtök, így ma következhet nekik újabb felvételük. Én ma is benyomtam a rádiót déltől. Nálam most a Rádió Q 99.5 hallható. Éppen a hírek mennek. Közben én a Coldplay vs The Temptations - Papa was a Clock című szám MP3-mas változatát kerestem, de csak az MR-2 Petőfi-féle angol változatára akadtam rá sikeresen. Ha valakinek itt az olvasók közül megvan a szám, az Google Talk-on vagy Skype-on átküldhetné az eredeti számot (mindkettőn Gothpaladinus néven találhattok meg)! Ezenkívül Szebit és Ilcsit kérdezném most meg affelől, hogy Gmail-re miért nem mentetek föl az elmúlt egy-két hónapban? Merthogy én mindkettőtöket fölvettem Google Talk-on, de egyikőtök sem igazolt még vissza...Ilike, főleg te vagy kérdéses, mert Szebi nem is szokott rendszeresen erre járni, Te viszont igen...légy oly jó, lépj be egyszer az IlcsiMauterer neveddel Gmail-re, és a csevegés menüpontnál igazolj már vissza...Ildi is tudta, Milleremil, ÁkosSKA is, te is tudhatnád...!

De ugorjunk vissza az Újév témára. Most tehát kívánok mindenkinek Blogtok (Boldog), Internetben, Google-ben, Játékokban és Szórakozásban Gazdag Új Évet 2009-re is, és kívánom, hogy hasonló lelkesedéssel folytassa a blogéletet minden olvasóm, mint 2008-ban is, tehát idén nincs világvége, maximum világgazdaságilag, az Internet viszont tovább él és virul, mint anno az általam ki nem próbált CompuServe 10 éve, és a Netidőknek 10 éve volt Szilveszterkor egy speciálisan kialakított műsora, ami a műsornak szintén egy történelmi emlék, javasolnám mindenkinek, hogy hallgassátok meg azt is, amint a műsorvezető, Szilágyi Árpád (RP) egyből táltossá válik, és ahogyan farkasvonyítások és szélsuhogás közben meghirdeti a digitális jövőt az erre szomjazó pogányoknak; hozzáteszem, hogy ez ráadásul még csak az első 5 perc, ami utána jön, az se semmi; álhírekkel és végig bulis hangulattal teli a műsor! Ezt a műsort a http://netidok.hu/1998.shtml oldalán lehet megtalálni, és meghallgatni! Az én saját rádióm helye jelenleg a http://yp.shoutcast.com/sbin/shoutcast-playlist.pls?rn=723521&file=filename.pls címen lehet meghallgatni, vagy ha úgy jobb, akkor a http://yp.shoutcast.com/directory/?s=Gothpaladinus címet adom meg, és ott a Tune In menüpontnál lehet beüzemelni a Winampot, vagy a RealPlayert!