Blogszabályzat

Bejegyzés vagy hozzászólása előtt EZT olvasd el! Hozzászólás írása esetén tudomásul veszed a szabályzat összes pontját, és elfogadod, más esetben törlés jár érte.

Gothpaladinus videói

Honnét látogattak?

Instagram

Comments on OFF Topic

2009. március 31., kedd

Nyakunkon az Április...

...és a blogmegtekintések száma felülmúlta a 3000-et, köszönöm Minden Kedves Olvasómnak, hogy blogügyben itt tartunk, illetve hogy a profilmegtekintések száma is már éppen csak 825 alatt van!

Május 9-e környékén blogtalálkozó lesz szervezve, ugyanis akkor lesz kétéves a blog, bár addig még van vagy 6 hét, de mostantól kezdve hivatalos a bejelentésem!

2009. március 23., hétfő

Két hét nem telhet el normálisan ebben a suliban?

Ez a suli valami hihetetlen szervezésű. Nem telhet el két hét anélkül, hogy valami tanítási zavar jönne. Komolyan mondom, nem tart sok idő, mire már össze fogok keverni mindent a fejemben. A mostani Szerdán megint 6 rövidített óra lesz, a Csütörtök meg abszolút kivételes lesz, mert két (!!!!!) óra lesz megtartva, az is 30 (!!!!!) percesre rövidítve, egyetlen 10 perces szünettel. Az igazgatónknak a "vidéki nép" már panaszkodott is irodalom órán, hogy két, azaz KÉT órára minek jöjjenek be, mikor egyeseknek, mint például Győrfi Zsófinak (Pilisjászfalun lakik), vagy Szunai Katának (ő pedig Gyömrői) alapból több, mint 2 óra oda-vissza az út suliba és vissza... Nem lesz semmi! Na ezt kapjátok ki: 8:00-8:30 és 8:40-9:10 és vége! Két angol/német kurzus lesz és annyi, ez aztán tényleg kivételes alkalom. Nekem viszont csak jó lesz, mert akkor ezt a 2 órát kivéve végig tudok netezni egészen 15:30-ig, mert utána torna, aztán vissza kb 17:50-re Dáviddal, és ismét netezés. Áhh, ilyen jó dolga ritkán lehet egy gimnazistának, mint nekünk :D

BVE Klub fórum idézések és hozzászólások

BVE Klub tagja')" onmouseout="UnTip()" style="font-family: Tahoma, 'Bitstream Vera Sans', sans-serif; font-size: 10pt; color: rgb(0, 13, 138); font-weight: bold; text-decoration: none; padding-left: 8px; ">Hikválasz   link2009.03.23 14:54:45 (367)
Üdv! 

Valaki foglalkozott a Railsim nevezetű programmal? A 44-es vonal megvan ott, de nekem nem mondanak azok az adatok semmi, van valami szerkesztő program, de nem igazán értek hozzá!
Előzmény:(-)
Bármily hihetetlen, éppen tegnap kukkanottam fel a Railsim portálra, bár az ottani telepítő sérült fájl, így rendesen utána kellett keresnem egy működő telepítőnek, találtam is egy cseh oldalon, viszont abban nincs benne az a milliónyi leírás, így úgy döntöttem, hogy "majd később". Mindenesetre a nem működő telepítő ügyét megírtam e-mailben a Railsimportal@extra.hu-ra, remélem rövidesen korrigálják a problémát.

"Videó kártya adatai: 

Mező Érték 
Videokártya tulajdonságai
Eszköz leírása Matrox Graphics Millennium G200 AGP 
Adapter leírás Matrox Millennium G200 AGP 
BIOS leírás v1.2.009 
Lapka típusa MGA-G200 
DAC típusa Integrated, 250 MHz 
Sorozatszám KAS044386 
Telepített illesztőprogramok G200d (5.12.01.1200 (ReleasedBinaries.010308-1115)) 
Memória mérete 12 MB"

Jé, nekem is ilyen van az asztali gépemben, igaz, azon most Damn Small Linux van, így arra még nem nyomtam rá az OpenBVE-t, igaz, 300 Mhz-es Celeron révén nem is fogom :D

elek9914válasz   link2009.03.10 16:16:52 (436)
Köszönöm, igy már müködik, 
De sajnálattal tapasztaltam, hogy nagyon gyenge ez a gép ehhez a játékhoz. 
Igazábol számitottam erre. 
Érdekes, hogy egy demo pálya egész jó, míg a budapest-menede már cssk 6 fps késöbb jobb, de igy us élvezhetetlen, 
Max 10 15 fps. 
Lehet ezen javitani anélkül, hogy veszek egy izomgépet? 

ez: p3 840 Mhz 
256 MB Ram 
ati rage 128 pro vid. kártya
Előzmény:(-)

Hát az az egy gigahertz alatti processzor mellett meg vagyok lepve, hogy az neked 10 fps fölé is tud csúszni...A processzor, de még a memória sem kimondottan elég ehhez a játékhoz. A videókártya magában meg nem minden, nekem integráltom van, de 2 Ghz-es Celeronom, RAM ugyanannyi, de DDR 266 Mhz, és azzal csak kicsit megy jobban a játék, tehát ettől géptől még ez is csoda...

benyaválasz   link2009.03.22 17:09:07 (282)
Sziasztok! 
Honnan tudnám az M2-M3 összekötő vonalat letölteni? 
Köszi benya
Előzmény:(-)
BVE Klub tagja')" onmouseout="UnTip()" style="font-family: Tahoma, 'Bitstream Vera Sans', sans-serif; font-size: 10pt; color: rgb(0, 13, 138); font-weight: bold; text-decoration: none; padding-left: 8px; ">Hikválasz   link2009.03.22 18:15:11 (283)
Sehonnan! 

Egy időben megvolt a bvemetrósoknak, de levették, nem tudom, hogy egyáltalán visszateszik-e valaha!
Előzmény:benya (282)

Hát azt én is szerettem volna kipróbálni, kár, hogy törölve lett!

BVE Klub tagja')" onmouseout="UnTip()" style="font-family: Tahoma, 'Bitstream Vera Sans', sans-serif; font-size: 10pt; color: rgb(0, 13, 138); font-weight: bold; text-decoration: none; padding-left: 8px; ">ISTválasz   link2009.03.15 09:08:07 (630)
Július 30.-tól augusztus 2.-áig megrendezésre kerül a II. Nemzetközi Vasútmodell kiállítás Budapesten az Északi Járműjavítóban, ott ahol tavaly is volt. Idén is megyünk többen számítógéppel, hogy bemutassuk az érdeklődőknek a virtuális vasutazást. 

Kérdezném, hogy a BVE Klubtól van-e kedve valakinek jönni? Ez csütörtök reggeltől vasárnap estig tartó elfoglaltságot jelentene. Kaját, szállást mindenki maga intézi, de a szervezőkön keresztül lehet igényelni mindkettőt. 

Ha valaki szívesen jönne akár számítógéppel, akár anélkül, az kérem jelezze felém ezt legkésőbb péntek estig. Tudom, hogy még odébb van július vége, de a szervezők szeretnék tudni mennyien leszünk, mivel tervezhetnek. 
Ha valaki jelentkezett, akkor az legyen biztos, a későbbiekben lemondani a dolgot ilyen-olyan indokokra hivatkozva nem sportszerű.
Előzmény:(-)

Na ez engem is érdekelne, szívesen mennék Veletek, örülnék, ha most úgy igazán kibeszélhetnénk magunkat úgy NON-STOP módon! Az időtartam is elérhetőnek tűnik, szóval egy mondat mint száz: ha nem esik ellenetekre, feljegyzem magamnak! (Hik ha lehet ezt továbbítsd IST-nek! Köszi!)

hakosválasz   link2009.03.23 10:34:06 (639)
Kedves BVE-KLUB ! 

Elindult a bve-s oldalam smiley http://www.hakos-bve.cjb.hu melyen letölthetőek az általam készített mozdonyok BVE 2.6-hoz és openBVE-hez egyaránt. 
BVE 2.6-hoz : M40 , M47 REMOT , M62 , TRAXX valamint openBVE-ben a V43-as Szili és a V43-as Papagáj tölthető. 
Kellemes játékot ! 

d064c9d28e20ed6f 
TRAXX egy éles kanyarban 

f4204ee127e67a5b 
M47-es Nagydácsia érkezik személyvonatával Páprád állomásra 

d715ed0956e67706 
Szergej tehervonatával Pétervár-rendezőben egy ködös délután 

3f1b15052087168f 
V43 2300-as Papagáj Sellyén 


Előzmény:(-)

Ígéretesek a képek, berakom a BVE-vel foglalkozó weboldalak listájára, remélem, mások is így tesznek, vagy könyvjelzőzik az oldalt!

2009. március 19., csütörtök

OFF Topic

Ide jöhet minden, ami nem az adott bejegyzés témájával kapcsolatos! // You must write here that you wanna write, but it isn't about/for the post.

2009. március 15., vasárnap

Egy kis létszámú, ámde annál ütősebb buli

Tegnap délután 4 és este 1/2 9 között egy igen nagy 14. szülinapi bulit rendezett Szűcs Dániel Gábor, NonóManó osztálytársa, mellesleg az Amusement Parking blog tagja, és a bulijára engem is meghívott, és én mentem is hozzá.

A buli előzményeiről annyi: Danival először Windows Live Messengeren cseteltem először, akkor még egy közös évfolyami csevegésen, de igazán csak Skype-on ismerkedtem meg vele. Ő nagy Linkin Park rajongó, és ő is ismeri a BVE világát, és miután ugyan már Február végén betöltötte a 14-et, de csak mostanra került rá igazán jó alkalom, hogy két-három barátjával együtt összejöjjünk, és egy nagyon szórakoztató és király hangulatú bulit csapjunk.

Kezdjük is ott, hogy még délután 2 óra előtt nem sokkal még nyomtunk Skype-on egy előcsevegést arról, hogy inkább már 15:45 körül legyek ott, hogy - mivel eredetileg karaoke-zás volt tervben, de aztán előkészületek híján ez elmaradt - beállítsuk így előre a mikrofonokat. Dani - még mielőtt az első kólákat kitöltöttük a poharakba - berakta a mikrofonokat az egyik szekrényébe, de aztán elfelejtette, hogy oda rakta őket, lett is nagy pánik :D, de szerencsére az alapos körülnézés után meglettek, így be is nyomtuk őket a "házimoziba", és kipróbáltuk, jó volt. Akkor még volt ott egy kb 12 éves "kislány", Flóra is, aki azzal szórakozott, hogy labdazsonglőrködött, mondta, hogy egyik barátnője tanította meg rá, meg is dícsértem, mert ütős volt. :) A bulin az időbeli pontosság az én kb 5 perces "késésemet" kivéve (nem 15:45-re hanem 15:50-re értem oda, de éppen, amikor nyomtam volna a kapucsengőt, akkor jöttek vissza egy "kis levegőzés" után a szülők is, egyből sejtették, hogy Danihoz jövök, mondtam, igen, és együtt mentünk fel) elismerésre méltó volt, mert Flórának 16:30-kor el kellett indulnia, hiszen neki este 7-re kinn kellett, hogy legyen Törökbálinton, sikerült is majdnem percre pontosan elindulnia. Ketten maradtunk a szülők mellett, még próbálkoztunk egy rövid időre a routerem beállításával, de aztán feladtuk (a netkapcsolatnál kellett volna a felhasználónevet / a jelszót átállítani, de Dani nem kívánta kihasználni a lehetőséget), és a hálózati csatlakozót inkább visszadugtuk a notebookjába (amit egyébként még Karácsonyra kapott, így egy elég ütős gép, Windows Vistával alapból), és folytattuk az előkészülteteket. 16:50-re megjött a másik Dani is, a Dani dj-s haverja, de ez utóbbi tulajdonság rá a bulin nem volt jellemző, hiszen egyfolytában csak Linkin Park ment, de sebaj :D - lényeg, ami lényeg: ekkorra már úgy nagyjából előkészültünk, és még egy valakire vártunk: szintén oszttársuk, a Krisztián jött még el, aki hát eléggé debil gyerek volt a bulin, de sebaj, úgyis csak ezután jött a pokol, meg a pizza-uzsonna, köszönet érte Dani szüleinek! Folytatás következik!

Folytatás, 2009.03.18.: Tehát, ott tartottunk, hogy megjött a két srác, és uzsonnáztunk egyet. Ezután mindenféle Linkin Park-os meg paródiás YouTube- meg Videa-marhaság következett, engem egy kicsit fárasztott a téma, vagyis inkább untatott, úgyhogy én inkább kipróbáltam a V43-1346-modellt meg még egy-két további vonatot a jókora terepasztalon, mert Daninak még az is van, nem is kicsi méretű, nagyobb, mint egy "átlagos" méretű asztal, csak vonat nincs sok rajta, de attól még értékes és nem mindennapi darab! A vacsi se maradt el, akkor jött a 14 gyertyás torta, sajna egyikünknek sem jutott eszébe az elfújást levideózni, a fotó erre meg alkalmatlannak bizonyulna, de sebaj, lényeg, ami lényeg: mindenki kapott egy-egy hatod csokitortát, és jóízűen fogyasztottuk el. A bulinak természetesen még ekkor sem lett vége, csak 8 órától kezdve jöttek a búcsúzkodások, akkor ugyanis Krisznek mennie kellett, de azért volt még előtte egy kis idő egy kis tombolázásra is - itt Dani anyukája a 4 fiú között (engem is beleszámolva, meg Danit is) számokra húzott mindenkinek ki összesen 7*4 db ajándékot, ezek között nagyszámban voltak csokoládék, tollak, füzetek, rágógumik, biliárdgolyók (!) és hűtőmatricák. A "fődíj" (amiből csak egy volt) egy 208A típusú Pocket Calculator - Calendar Calculator (zsebszámológép és naptárgép egyben) volt, erre nekem sikerült szert tennem. :)
Aztán - mint már fent említettem - Kriszért pontosan (ez volt a másik extrém időbeli pontosság) - sőt, egy perccel korábban - 8-kor csörgött a kaputelefon, így tőle búcsúzni kellett, de háran még tudtunk közel háromnegyed órát szórakozni a terepasztallal, illetve rámásoltam Dani notebookjára az én USB-s winchesteremről a BVE 2.6-ot és az OpenBVE-t az összes általam meglévő pályával, azok szerelvényeivel, objektumaival, hangjaival együtt, igaz, a BVE 2.6 nem indult el, de ez szinte egyértelmű volt, lévén Mackoy 2002-ben még nem Windows Vistára tervezett játékokat, olvasható is az oldalán, hogy nem Vista-kompatibilis a játék, bár hibaüzenetet nem kaptunk. Ez már valami...csak elszállt, de nem panaszkodott. Akkor jó. Átnéztem az OpenBVE-re (közben egyszer már hívott Anny, hogy 20:30-ra legyek a Dózsánál, pedig elvileg 21:00-ig tartott a buli), azon belül is Vasutasádám két Sárbogárdról induló pályájára, név szerint a Sárb-Sárosdra (40-es vonal) illetve a Sárb-Börgöndre (42-es vonal (Sárb=Sárbogárd)). A grafikai beállításokat maximumra húztam fel, a notebookhoz ajánlott 1280*800@32 bites felbontáson, és mindkét pálya enyhén szaggatva, de játszható sebességel (kb 15-25 frame/sec-el futhatott a játék) futott, a betöltési idő is egész korrekt volt, azt mondom, hogy egy ilyen gép kéne nekem is. :) Már éppen kilépni készültem a játékból, amikor Nonó rámcsörgött, hogy "hol vagy már?" Nem túl jó hangulatban mondtam neki, hogy "most indulok", persze ő ilyen totál bekattant lett, mire odaértem, de gyorsan visszaugrok. (Még mindig olvastok? Oké, akkor folytatom. Tehát.) Hát nekem is mennem kellett emiatt, elpakoltam tehát a routert, a vinyót, meg amiket a tombolán nyertem, ezután lementem a lakás alsó szintjére kabátot fölvenni, apjuk kérdezte is Danit, hogy "ha Kriszt is lekísérted, őt is lekíséred, igaz?" Hát lementünk mindhárman. Búcsú a másik Danitól meg mindkét Dani anyjától, és "csövi, köszönök mindent, majd még jövök"! Szűk 5 perc után leértünk a metróállomás elé, ahol Anny és Nonó már nagyon vártak, gondolom, Nonó nem örült Daninak, bár akkor még tudta fegyelmezni magát. Amint azonban Daniék is elmentek, és mi leindultunk a metróhoz, Nonó szégyenszemre kifakadt, hogy "mi az istent csináltál, miért nem jöttél egyből meg, már tíz perce állunk ott?" Persze én sem hagytam magam: "Ha neked ez baj, miért nem jöttetek oda a házhoz?!" Nonó hülyeségét mutatja a következő válasz: "Hát én honnét tudnám, melyik a Botond utca, sohasem hallottam róla, azt sem tudom, hol van? Ez a 2. legrosszabb környék Józsefváros után!" Erre én: "Ha te csak kötözködni jöttél, jobb lett volna, ha egyből hazamész, és nem jössz te is ide!" Arra bezzeg nem volt esze annak a ...-nak (ide mindenki behelyettesíheti, amit akar), hogy inkább ne is jöjjön el, de mondjuk úgyse választott volna, mert biztos be... volna attól, hogy "milyen rossz emberek közé keveredett volna késő este útközben" a gyávája...ehh, Nonónak még van mit tanulni az illedelmességről, mert Anny is inkább engem pártolt a veszekedésben, hogy "ha egyszer ő jól érezte magát, akkor hadd maradjon még egy kicsit!" Szóval Nonó, no comment.

A buli ennek ellenére viszont istenkirálycsászár hangulatú volt elejétől végig, gratulálok a kiváló szervezéshez Szűcs család!

Sok új hír a BVE Klub főoldalán

A BVE Klub főoldalán Február 10. óta először jelentek meg tegnap este friss hírek a BVE világával kapcsolatban. Én már kezdtem hiányolni bvemetro leírásainak megemlítéseit, az új Ev-t meg a Királyliget 0.9.8-at, de most megjöttek, ezen kívül itt van OpenBVE-hez a Ferencháza-Vécse pálya, egy számlálóeszköz ívekhez és kitérőkhöz, és még egy-két plusz hír.

2009. március 14., szombat

Hik

Sziasztok!

Először is szeretnék köszönetet mondani, hogy engemet is meghívtatok a blogba!

Nekem ez az első blogolásom, de több is lesz! (mármint itt)

Röviden a projektjeimről:

-Székesfehérvári villamosok
-44-es vasúti vonal, vasutasadam segítségével és ha minden jól megy Gothpaladinus is besegít majd
-Dél-Balaton pálya, msts kooperációval megépített BVE pálya, ezt majd csak nyártól kezdjük el építeni, hiszen akkor jelenik meg msts-ben!

Hamarosan egy nagy változás várható a székesfehérvári villamosok terén, mint új útvonalak, kidolgozott objektumok! Az útvonalakat úgy terveztük meg/tervezzük, hogy egy lehetséges villamos vonal megtervezése Székesfehérváron.
Ami szerintünk kellene, és emellett buszhálózat átszervezése is!

2009. március 13., péntek

Első screenshot a Budapest-Esztergom pályáról


Ahogy azt tegnap(előtt) ígértem, íme az első screenshot a Nyugati pályaudvarról, Track Viewerből mutatva. Gondolom látszik, hogy még eléggé messze van az elkészüléstől, de valami azért már látszik belőle. Mondjuk ezt egy 0.25-ös változatnak, az megfelel rá. A végállomás immár Óbuda, de szerencsére egyik blogolvasómmal, PálIldivel éppen az áll tervben, hogy a közeljövőben - mondjuk mostani hétvégén nem, de mondjuk a következőn már kimennék vele Esztergomra, így feltérképezném magamban az egyes állomások külsejeit Pilisjászfalun túl is, és akkor a többi része is már egész reálisan nézhet ki hamarosan.

2009. március 11., szerda

Budapest-Esztergom nagyvasúti vonal


 © Gothpaladinusma 21:22 | Válasz | #1 
Hellósztok! 

Szeretném most bejelenteni, hogy nagyban építek BVE 2.6-hoz nagyvasúti vonalakat, amik Budapest-Nyugati pályaudvarról indulnak, így szeretném bemutatni Nektek az általam elkezdett Budapest-Nyugati pu - Esztergom szakaszt! 

A pálya teljesen valós alapokon épül, így tehát a németek által BVE-hez elkészített Siemens Desiro vonat lesz az alapszerelvénye, és a valósághoz hasonlóan kb. 50-60 km hosszú lesz. Külső segítségek nélkül számomra a Nyugati - Piliscsaba szakasz lesz egyértelmű és valós felépítésű, a továbbiakra majd keresek hozzá anyagot, kivéve, ha itt is kapok segítséget. 

Jelenleg a Nyugati - Angyalföld szakasz készült el, igaz, csak kb félig, de azért már van benne néhány épület- és vonatkocsiobjektum, screenshot hamarosan látható lesz a pont a BVE-projektjeinkre alapozott blogunkon (én, Vasutasádám és Schichmann Dávid írjuk, de Hik-et és Levis-t is szívesen várjuk a tgaok közé), amit a http://schichmann.blogspot.com-on lehet elérni. Itt jegyzem meg, hogy eddigi projektjeink közül a Sárbogárd-Sárosd és a Nyugati-Zugló pályákról vannak már fönn screenshotok, mindkét pálya jelenleg kb félkész állapotban van, és majd' mindennap azokat írjuk, közben csetelünk Google Talk-on (Ádám Gmailből, de sebaj), egymásnak tippeket, ötleteket adva, valamint mindig mutatva, éppen hogy áll a pályánk (ezt e-mailben). 

A lényeg tehát annyi, hogy a pálya most kb 5-10%-ig van elkészülve, de emellett a Nyugati - Zugló pályáról is még fogok mesélni, és képeket mutatni a blogon. 

Bármi kérdésetek van, írjatok a Gothpaladinus@Gmail.com címre, vagy vegyetek föl Skype-on / Google Talk-on - mindkettőn Gothpaladinus névvel találhattok meg - de természetesen blogra is írhattok kommentet, és ha kulturált formájú / hasznos a szövege, akkor tuti válaszolunk rá!
BVE 2.6 pályaépítő, Vasutasádám és Hik segédje
http://schichmann.blogspot.com

2009. március 8., vasárnap

Az aktuális OpenBVE-projekt logóként

Vasutasádámmal együtt, közösen elkezdtük fejleszteni a Sárbogárd - Sárosd és a Budapest-Nyugati pályaudvar - Budapest-Zugló nagyvasúti vonalat OpenBVE-hez. A projekt jelenleg kb. félkész állapotú, az új logó a munkánkat dícséri és mutatja be. Remélem, ez a logó már sokkalta jobb visszhangot kap, lévén ez azért már egy eléggé jó készültségi állapotú pálya. Erről a két projektről az időközben nevet változatott Dichmann Netidők Dávid BVE Hírblogjában (új nevén Szuper Expressz BVE Hírblogja) lehet olvasni, és további képeket is megnézni. Remélem, ez a bejegyzés jótékony hatással lesz azon blog látogatottságára és népszerűsítésére, illetve hogy "drámaian" megnő a kommentezés, és a szavazatszám! Nagyon örülnék neki, hszen ide én rendszeresen írok, sőt néha Dávid is, illetve mától fogva Vasutasádám is. Aki esetleg oda is kérne meghívót, és szeretne oda írni, az itt kommentben kérhet, vagy ha ír nekem, Dávidnak vagy Ádámnak Google Talkon, vagy e-mailben egy kérést (Google-címeink: Gothpaladinus@Gmail.com; Sicu220@Gmail.com; Vasutasadam@Gmail.com)!

Hosszú éjjel

Ez a hétvége is eljött. Méghozzá nem is akármilyen formában, mivel ma hajnalban negyed ötig atombomba kellett volna, hogy kirobbantson a géptől, mert addig nyomtam ma hajnalban a Gates of Troy-t, persze rajtam kívül addigra már mindenki aludt itt Piliscsabán, de nem zavart! :D Aztán tessék, kevesebb mint 4 és fél óra után megint itt vagyok! Na ehhez mit szóltok? És úgy érzem, hogy sikeresen kialudtam magam ezen a nem túl hosszú (Sőt, nagyon rövid) időn belül! Maratoni éberségi versenyt rendezzünk? :D

2009. március 6., péntek

Közel 2009 tavasz első hétvégéje

Már csak 2 nap, és lezárul a 2009. tavasz első hete, ami így Március 8-án, Vasárnap zárul! Én folytatom otthon a BVE-t meg a Gates of Troy-t. :-)

2009. március 4., szerda

Rövidített tanítás vége mára

Ma 5 rövidített óránk volt, és most délben végződött a dolog, úgyhogy harangszó, ebéd, és irány haza, jöhet a BVE TrainSim 2.6.3 és a Gates of Troy (ógörög kori körökre osztott stratégiai játék, aminek sajnos nem sikerült befutnia, a GameStarban sem jelent meg több egy demónál, a német GameStar pedig indoktalanul lehúzta vagy 40%-ra, pedig megér legalább 70-et a játék, mert történelmi hűségű és nagyon változatos)! (Ezt még suliból írom munkám végzését követően.)