Blogszabályzat

Bejegyzés vagy hozzászólása előtt EZT olvasd el! Hozzászólás írása esetén tudomásul veszed a szabályzat összes pontját, és elfogadod, más esetben törlés jár érte.

Gothpaladinus videói

Honnét látogattak?

Instagram

Comments on OFF Topic

2009. május 30., szombat

200. bejegyzés

Kedves Olvasóim, Kedves Barátaim!

Ez most - ünnepélyesen bejelentem, immár a 200. - azaz a KÉTSZÁZADIK bejegyzés a blogon!

Hálás köszönetem mindenkinek, aki segített az újabb mérföldkő elérésében, különösképpen Annynak, Ilikének, PálIldinek, Szebinek, Vasutasadamnak, Valko2nek és Zuzmonak szeretnék ezzel a bejegyzéssel újonnan megköszönni minden eddigi támogatást, megérte szerintem eddig eljutni, de természetesen ezzel nem áll meg az élet, folytatódik minden!

Térjünk rá tehát a mai témára! Tehát, ünnepély ezzel over, jön a téma.

Ma reggel 9 előtt pár perccel Vasutasadam barátommal kezdtünk együtt csevegni Google Talk-on, ahol még tettünk egy utolsó egyeztetést a kelenföldi találkáról, aztán Gergő pár perccel később írt nekem, hogy a Nyugati pályaudvarnál, a Vist@ netkávézóban van, és hogy szívesen átjönne velem Kelenföldre, úgyis szabad volt az egész délutánja, és nem volt (jobb) ötlete, mivel töltse el az idejét. Át is jött a Nissanjával, aztán indultunk együtt Kelenföld felé, oda is értem 10:40-re, Gergő csak utánam jött, mert a Somlói úton, ahol megálltunk, még kicserélte a kocsi egyik hátulsó oldalán a kialudt fékégőt. Vasutasadam a pusztaszabolcsi vonattal 10:56-ra kellett volna megérkezzen a 10. vágányra, ám megmagyarázatlan okból késett vagy 5 percet a vonatjuk, de megérkezett, és egyidőben ért Geri is át oda, így indulhattunk együtt át az 1-2. vágány peronjára, és elkezdtünk dolgozni, azaz rögzíteni a hangost. :) 13:05-kor indult aztán Ádám vissza a pusztaszabolcsi vonattal; hál istennek, nem kellett visszamenni a 10. vágányra ahhoz a vonathoz, a 2. vágányra jött, az viszont már pontosan. Búcsúztunk tehát, és visszaindultunk Gerivel a verdához, miközben szegény Ádámnak eleinte nem jutott ülőhelye a vonaton, végig kellett állnia Budafokig, aztán egy öreg helyére végül le tudott ülni egy fiatal leány mellé, de ami ezután jött, az már másik sztori, de gondolom, sejthető, hogyan folytatódott számára az út. :D

Visszatérve most ránk: eleinte nem volt ötletünk, merre menjünk Kelenföld után, aztán megkerültük a fél kelenföldi lakótelepet, és a BAH-csomópontnál jutott eszembe az az ötlet, hogy menjünk ki a Móricz Zsigmond körtérre, úgyis ma ott volt 10-16 óráig a BKV-gyereknap, és még csak fél kettő volt, úgyhogy arra hajtottunk el, aztán a Villányi út első zsákutcás kereszteződésénél sikerült leállnunk, és mentünk le a körtérre. Odaérve először elkezdtük nézegetni a festőverseny alkotásait, ezek közül sokat le is kaptam, majd felteszek a fotók közül néhányat, mert amik ott készültek 4-20 évesek körében, az valami fantasztikus! Aztán 14 órakor indult a tárlatbemutató, be is mentünk az első 10 között, arról van is videóm, bár inkább az ott készült két-három fotót teszem majd fel szintén. Azután még egyszer célba vettük a közben folyamatosan bővülő festményadagot, újabb nagy adag lett lekapva, bámulatos, hogy már az óvodások és a 7-8 évesek is milyen pontosan tudnak mindent lefesteni, bárcsak én is ilyen jól tudnék rajzolni akár, ha festeni nem is ;-) Eközben azonban eleredt az eső, így ott kellett végül hagynunk a szabadtéri festményeket, de nyugodtan hagytuk ott, mert a tetszetős darabok mindegyike lefotózásra került, szal nem fognak hiányozni, mert digitális formában bármkor meg tudom őket újra nézni a Nokiámon :) Apropó, ha már telefonnál tartunk: az eső miatt ezután átmentünk a körtéri McDonald's-ba, ahol aztán úgy döntöttem, hogy felajánlom Gerinek az általam már nem használt Sony Ericsson T610-es mobilomat, ezzel együtt tehát fontos tudni, hogy innentől kezdve a +36202003053-as mobilszámon mától kezdve Gerit lehet elérni, innentől kezdve nem az enyém ez a mobilszám; akinek még ezen számom van meg, az lehetőleg AZONNAL írja át az újabb számomra, a +36307256428-ra! Köszönöm. A Mekiben meggitunk egy-egy vaníliás shake-et, aztán elküldtem Ádámnak az általam Top 3-nak ítélt napi fotókat, ő pár perc múlva írta is a köszönő választ, meg hogy mikor megyek föl Talk-ra. Írtam neki, hogy kb 3/4 óra, és otthon leszek, ezután indultunk is a Villányi úton és a Hegyalja úton keresztül az Erzsébet hídra a Petőfi Sándor utca felé.

Legalábbis mentünk volna, ha nem dugul be a Ferenciek tere aluljárója felé tartó rész. Kénytelenek voltunk visszatérni az Erzsébet hídra, és onnét a Váci utcán keresztül kihajtani, és elindulni a Fővám tér felé. Ott azonban megint nem volt hozzánk kegyes a sors: Geri egy "behajtani tilos"-táblát vélt a Vámház körúton a piac után felfedezni, úgyhogy utolsó lehetőségként a Nagykörutat jelöltük ki, így kihajtva a Közraktár utcára, a Bakáts tér felé tértünk le, majd onnét kanyarodtunk ki, hogy rátérjünk a Ferenc körútra, de az végre sikerült is, és onnantól kezdve már tényleg csak a piros lámpák jelentettek néha akadályt a közlekedésben, gyakorlatilag tükörsimán jutottunk aztán el hazáig a Nyugati térnél rákanyarodva a Bajcsyra, ráadásul éppen a házunk előtti átkelőhelynél sikerült egy nagyszerű parkolóhelyet is találnunk, így oda beálltunk, és hazaértünk sikeresen.

Itten aztán folytattam Ádámmal a csevegést, eközben Geri leheveredett az ágyamra, és szúnyókált vagy 3 órát. A notebookom eközbeni első órában való szinte használhatatlan lassúsága miatt sokat mérgelődtem, de ennek egyértelmű, hogy az volt az oka, hogy egyszerre támadt rám Talk-on Dávid, meg közben próbálkoztam foglalkozni a fotók és a hangok összetömörítésével. Nagy nehezen sikerült magamról leráznom Dávidot, hogy ne írogasson egyfolytában, mert minden egyes üzenetétől megakadt a rendszer, de nem javul a helyzet, mert miután eljutottam addig, hogy összecsomagolom a hangokat egy zip-fájlba, a Gmail nem volt hajlandó a feltöltést elfogadni, mert a 32 megányi lemezterületfoglalásával túllépte a Gmail 25 megabájtnyi üzenetenkénti maximális keretét. :@ Na, mit lehetett tenni? Először is kilőttem a Chrome-ot, hogy visszanyerjen némi erőforrást a rendszer. Aztán azt javasoltam Ádámnak, hogy akkor kicsomagolom, és elkezdem nyolcasával újracsomagolni 5 részben a hangfájlokat, el is fogadta. Na, újabb háromnegyed óra, miután sikerült őket a csevegés miatti szünetek közben újracsomagolni, és újabb fél óra, mire ezek egyenként feltöltődtek, és végre el tudtam mindkét üzenetet küldeni - mert csak kettőbe fért bele a teljes tömörített hanganyag, az elsőbe hármat, a másodikba a maradék két részt töltöttem föl, és utána végre rátérhettem a fórumra is.

Vasutasadam ígéretét betartva fel is töltötte a fejlesztés alatt álló Kelenföld új peronjának objektumának screenshotját, ezt a fórumra kattintva meg is lehet nézni. Hozzáírtam egy sort, aztán végül átjöttem ide Bloggerre, és elkezdtem írni ezt a nem mindennapi hosszúságú bejegyzést, ezzel ünnepelve meg ismét a 200-as jubileumot, hamarosan feltöltöm a képek egy nagyobb részét is ide, remélem, ennyi sor után azért még kibírjátok Nyárig. Mert hát ez egyben részemről a 2009-es tavaszbúcsúztató bejegyzés is... Holnap tehát nem tervezek újabb bejegyzést írni, csak Hétfőn, azaz a nyár első napján, Június 1-jén, Pünkösdön fogok én írni legközelebb (ha valaki ír, az nem én leszek tehát Vasárnap).

Addig is, hogy közös projektjeinkből holnapra is jusson valami: a mai napon Vasutasadam a Taurus pakk V1 objektumcsomagját tette közzé honlapján, holnap reggel pedig jön az újabb nagy hangosbemondási csomag mai munkánk eredményét kimutatva. Tehát Vasutasadam (és a honlapja) sem pihen most, gőzerővel adjuk ki az újabb hangosokat, objektumokat, és (Open)BVE pályáinkat, jut Nyárra is bőven projektkiadás - az én terveim között ilyen módon a 2-es vasútvonal 0.4-es változatának kiadása lesz előrelátható Június végefelé, illetve a Giorgio körjárat 0.1-es alappályája, aztán még tervezem ezeken kívül a 70-es vasútvonalat is fejleszteni, sőt egy közel fél évnyi szünet után a Szuper Express IC-t is elkezdtem kicsit fejlesztgetni, majd azokból is jönni fognak az alappályák!

Jó Hosszú Hétvégét és Kellemes Pünkösdöt kíván mindenkinek előre is
Gál Gothpaladinus Marcell

A Mcdonalds 86-ban

A látvány magáért beszél...

2009. május 29., péntek

Íme, az új fórum - friss és ropogós!

Ma este beüzemelésre került a teljesen újonnan, alig negyed órája generált fórum. Remélem, sokan regisztráltok és mindig lesz élet! Íme, az új fórum: ITT.

2009. május 27., szerda

Az egyszeri játékos és a WoW

Payskin: A hintaló intelligens állat

Ez olyan kemény...sajnos nem kevesen vannak, akik ilyen tudatlanul állnak hozzá a vásárláshoz, van még jó pár ilyen témájú bejegyzés Spányik "Ch@tm@n" Balázs blogján. :-(((

Amerikai énekes, gitáros, zeneszerző. Az albínó gitáros az egyik legnagyobb rhythm and blues gitáros a világon. Pályafutása elején helyi cégekkel készített felvételeket. 69-ben azonban felkarolta a CBS. Bárkivel is csinálta lemezeit, azok mindig felismerhetőek voltak a tipikus Winter stílusról. Jellegzetes gitárfutamai hatalmas elismerést szereztek.Számos felvétele közül a Second Winter és a Johhny Winter and Live lemezek a legjobbak. 71-ben kábítószerproblémák miatt visszavonult, de visszatérése 73-ban kitűnően sikerült. A Still Alive And Well szuper fogadtatásban részesült. Csúcson a hetvnes évek vége felé járt, de aztán zeneileg annyira unalmassá vált, hogy kiadót is nehezére esett találni, mindenesetre 84-ben frenetikus lemezzel lepte meg rajongóit.