Blogszabályzat

Bejegyzés vagy hozzászólása előtt EZT olvasd el! Hozzászólás írása esetén tudomásul veszed a szabályzat összes pontját, és elfogadod, más esetben törlés jár érte.

Gothpaladinus videói

Honnét látogattak?

Instagram

Comments on OFF Topic

2009. október 20., kedd

Félkészen az új honlap

16 évesként itt első bejegyzésem írom, ami rögtön a honlapomról szól. Az ugyanis kevesebb, mint fél órája frissült, mondhatni teljesen megújult, igaz, még csak félkész állapotú (sok link még nem működik, magyar nyelven csak az index rész érhető egyelőre el, de nyelvi problémákra ott a Google Fordító), de már elérhető a megszokott HELYRŐL.
Új letöltés is felkerült ezzel együtt, egy BVE-screenshot csomag az általam készített 2-es metró Fehér úti próbapályáról, ezzel együtt meg is kérnélek Titeket, döntsétek el, hogy kiadjam-e a pályát, avagy sem! A screenshotok a "Pictures" menüpont alatt tölthetők le, egyetlen egy megabájtnyi 7-Zip archívumba csomagolva.

2009. október 15., csütörtök

Holnap jön a 16.

Mára már csak egyetlennel nappal vagyok a 16. születésnapom előtt, és a dáummal kapcsolatban is igen szerencsésnek mondhatom magam, mert hogy ma, 2009. Október 15-én még 15 éves vagyok, de holnap, 16-án már 16! :) Na ilyen se nagyon szokott másnak lenni! XD :P Viccen túl: még így sem vagyok a 35-ös osztályon belül sem a 3 legidősebb között, pedig lehetnék :), de mégsem. Ez persze nem baj - miért is lenne az -, így nyugodt, komolyabb körülmények nélkül lépem ma éjjel, pontosabban holnap hajnalban át a harmadik V-t, egy I-vel megtoldva.
Ami pedig meglepő, az az, hogy valahogy-valahogy pont holnapra mondtak a gimiben 35 perces rövidített órákat, ami viszont nem tudom, miért történt így; lehet, hogy a sulim így akarja megünnepelni a 16. évfordulómat? :D

2009. október 13., kedd

Újabb események

-Mindenekelőtt mint az egyből látszik, egyeztettem a fórum fejlécképét a blog képével, így már itt Csömör BVE-s kialakítása kezdeti - és egyelőre végleges - állapota látható.
-Tegnapelőtt végigjártam a vonalat, de most gyalogosan, hogy ami eddig "hézagot képzett" a vonallal kapcsolatos ismereteimben, nagy részben elháruljon. Sok részt le is kaptam a vonal mentén haladva, ezek közül föl is teszek most ide néhányat, állomásonként haladva.

Cinkota végállomás:

Cinkota alsó megállóhely:

Árpádföld megállóhely:

Szabadságtelep megállóhely:

Szabadságtelep-Csömör között:

Csömör végállomás:

Ennyi mára szerintem épp elég is a képből. ;-)

-Szerda este óta egyfolytában köhögök, de szerencsére (sejthetően?) nem a totál feleslegesen túllihegett H1N1 a téma, de mindegy. Ma azért már voltam suliban, pedig Csütörtöktől Hétfőig hiányoztam emiatt, és ha jobban is vagyok azóta, azért még rendesen köhögök. Mindegy, ha eddig kibírtam, már 100, hogy túlélem.

2009. október 4., vasárnap

Ezek voltak eddig Októberben

-Egyik osztálytársam, Pápai Patrik úgy döntött Szeptember és Október fordulópontján, hogy kilép az iskolából, oka számomra ismeretlen, bár - tekintve, hogy sportol, konkrétan asszem focizik vagy kosarazik - valószínűleg sporttevékenységre talált magának egy számára jobb gimnáziumot, és egy akkor összeírt könyvvel búcsúztattuk az osztályból. Pénteken már nem is jött be hozzánk, így a létszám az előző tanév végi létszámra csökkent, így most ismét "csak" 35-en vagyunk az osztályban.

-Végre sikerült a gépemen az USB-problémát elhárítani, mert a BIOS-ban elég rendesen el lett dugva az "USB function" rész, ami eddig "disabled"-ön (letiltott) volt, de amint ráleltem, át is nyomtam "enabled"-re (engedélyezett), aztán egy restartot követően végre tényleg működött az USB port, a Windows azonnal meglátta az USB-kapukat mint új hardverek, fel is telepítette a driverüket, de hogy meggyőződhessek a sikerről, bedugtam az egyik portba az USB-s vinyómat, és tényleg felismerte, bár kiírta, hogy USB 2.0-án gyorsabb lehetne, mint a jelenlegi (1.1-es) porton, de ami a lényeg, hogy működött hibátlanul, úgyhogy végre az utolsó hiányosságot is semmisnek tekinthetem, és végre tényleg teljesen ki tudom majd használni a gép ezen részét is!

-A félbehagyott weboldal-frissítéshez ismét nekiláttam, és egy részével már megvagyok az alapból angol nyelvű tartalommal, de mivel ott lesz a magyar nyelv is, így még azt a részét is meg kell majd csinálnom, meg jó pár letöltési link hiányzik még, de azért a dolgok harmadával már megvagyok.
Screenshot az új honlap Index részéről:

-Egyszerre mintegy hét videót töltöttem fel YouTube-ra, ezek közül a legnagyobb lélegzetvételű klip a Budapest Metró - PZMA címet viseli, amiben egy BVE-s kollega, Pre-zli teljesen fiktív metróvonalát mutatom be, tíz percesre vágva az eredetileg 12 perces felvételt (a YouTube a túlzott hossz miatt visszautasította az eredetit, alapesetben 10 perc ugyanis a korlát), aláfestésként pedig a Diablo II című szerepjáték (RPG - Role Playing Game) zenéi közül két számot választottam ki, és tettem be a Windows Movie Maker segítségével, igaz, egy kicsit szaggat a videó, mert próbáltam kétszer kevésbé szaggató módban is rögzíteni, de azt a gép, amivel rögzítettem, nem bírta el, így 10 helyett csak 5 fps sebességű a klip [a videókban kevésbé jártasak kedvéért viszonyításalapon hozzáteszem, hogy a DVD minőség 24 fps (frame per sec - másodpercenkénti képrögzítés) sebességet jelent]. Jó szórakozást hozzá, és a többi kliphez is!