Blogszabályzat

Bejegyzés vagy hozzászólása előtt EZT olvasd el! Hozzászólás írása esetén tudomásul veszed a szabályzat összes pontját, és elfogadod, más esetben törlés jár érte.

Gothpaladinus videói

Honnét látogattak?

Instagram

Comments on OFF Topic

2009. december 23., szerda

Nyakunkon a Karácsony - Aktuális hírek

2009. December 23. 18:00. Itt ülök a gép előtt, miután frissen összeállítottam NonóManóval a karácsonyi ajándékunkat, hát eltötltöötünk vele pár órát, de hogy az micsoda valójában, azt persze még nem árulhatom el, majd 25-26-án megírom, ha valakit érdekel. Annyit megmondok, hogy Ilikének biztos tetszene, de így talán már sokat is mondtam, ezután Ti jöttök, hogy kitaláljátok, mi lehet az a bizonyos (...)! ;-)))

A fórumom most annyira azért nem éli virágkorát, mint egy kb másfél hete, de azért még mindig megy ott az élet folyamatosan, ha néha már túlzottan aktívan is (itt az 1-2 helyett 5-7 hsz-re osztott reakciókra gondolok, de rendszeres fórumozóimnak nem lehet ez kérdéses).

Ami viszont már szinte biztos, az az, hogy Újévig még nem fogok a Csömöri HÉV-vel OpenBve-hez elkészülni, max talán 0.8-ig fogok eljutni, addig is csak nagyon jó esetben. De azért remélem, addig a BVE-s ismerőseim kibírják azzal, ami eddig megvan belőle, hiszen azért már ez sem túl kevés amellett, hogy még mindig csak 1 hónapja fogtam bele az egész építésbe, míg pl Phontanka a Sólyomvár-Királyligeten mintegy 4 évig dolgozott, vagy akár pl BVEmetróékat érdemes itt megemlíteni, hiszen ők a 3 metróvonallal csaknem 7 (szűk vagy bő - Ti döntitek el) éven át el voltak foglalva! Ha meg valami aktuális kell, akkor Tibitrain 29-es vasútvonalát említeném meg, hiszen ő is már 2 éve ezzel foglalkozik, és még mindig csak 0.6-nál tart, és azt is csak pár napja jelentette meg, nagyon hosszú ideig csak a 0.5.5 volt belőle elérhető, az is csak egy irányba, és Balatonalmádi-Balatonfüred között még mindig nem járható a pálya, a másik irányba meg semennyire. Úgyhogy Tibi, ne reménykedj, hogy 40-50 napon belül befejezem a HÉV-et, hiszen ennyire nem érné meg egy valós vasútvonalat elsietni... Legyünk reálisak, és mondjunk befejezésre when it's done-t, vagy körülbelül 2010 1. negyedévet! És akkor még csak az egyik irányba készülne el, akkor még kéne jönnie a másik iránynak is, ami meg újabb ~3-5 hónap, de ebben már talán benne lenne a Kistarcsa-Ilonatelep-Cinkota is, amit viszont már úgy írnék, hogy azt már össze lehessen kötni a gödöllői szakasszal, hogy majd egy későbbi alkalommal már Gödöllő-Cinkota, végül aztán már az igen távoli jövőben (mondjuk, másfél-két év múlva?) az egész HÉV vonal járható legyen, Gödöllőtől egészen Örs Vezér teréig! Addigra viszont...talán már OpenBve 2-es változat lesz, meg BVE 5-ös. De ne menjünk ennyire előre a jövőbe, nézzük, mi van még a jelenben. ;-)

A Csömöri HÉV most 0.55-nél tart, illetve már letölthetővé tettem az OpenBve-ben hozzá szükséges 6 kocsis MX/A HÉV motorvonatot, amit viszont BVE 2-ben sajnos nem lehet működtetni, Run Time Error - Subscript Out of Range-t adott rá ki, csak a 2005-ös eredetije műxik vele együtt, a BVE 4 meg ha csak kevés, de igen fontos részét a Sound.cfg-nek (menetkarállítás, ilyesmi) nem játssza le. :( De abban legalább pár kisebb hibakiírás mellőzése mellett is működik (az OpenBve-vel szemben a BVE 4 nem szereti a #MOTOR szekcióba írt pontosvesszővel írt kommenteket). :) Ez utóbbi sem tökéletes egyelőre, még kell egy kicsit finomhangolni a motorhangon, de azért már alakul. A motorhang jelenleg csak P7-re van "optimalizálva" (csak azon reális igazán a motorhang, annak használata mellett viszont csak 70 km/h fölött nem tökéletes), de még alakítok rajta. Lehet, h azt fogom csinálni, hogy 1-5 km/h-nként feldarabolom a motorhangot, és úgy fogom majd átírni a konfigurációs fájlt is, hogy azzal legyen egyeztetve. Kicsit bonyolult lesz így 1-5 km/h-nként majd' minden sort egyeztetgetni, mondhatni elég "durva" megoldás, de mindenképp megérné, csak így lehet a többi sebességfokozatban is igazán valóssá tenni a motor gyorsulásának hangját...

A giminkben is lezajlott az osztálykarácsony, amiről jó néhány fotót meg lehet a Daniella által vezetett osztályhonlapon tekinteni, illetve néhány általam fotózott képet is az én TwitPic tárhelyemen, amik remélem, eléggé jól érzékeltetik a bulis hangulatot. Én legalábbis élveztem. :)

5 megjegyzés:

Szebi írta...

Engem érdekel, hogy mi az az ajándék, esetleg valamit sütöttetek?

Slayer Gothpaladin írta...

Majdnem ;) Gesztenyegolyószerűségeket csináltunk!

anny írta...

Nonó és Marci a dec. 23-i délután rengeteg golyóbist gyártott, én csak a nyersanyagot vásároltam hozzá. Volt hozzá főtt rizs, túró, rumaroma, meggybefőtt, tejszín, kókuszreszelék, reszelt répa, darált keksz, kakaópor, fahéj, reszelt alma, búzacsíra - éppen csak gesztenye nem volt, ezért valóban csak -szerűek voltak!:-)
Ezekből kutyultak össze különböző fajtákat, finomak voltak, én is kóstoltam!

Szebi írta...

Jól hangzik :-)

Slayer Gothpaladin írta...

És az íze is jól hangzott :)))