Blogszabályzat

Bejegyzés vagy hozzászólása előtt EZT olvasd el! Hozzászólás írása esetén tudomásul veszed a szabályzat összes pontját, és elfogadod, más esetben törlés jár érte.

Gothpaladinus videói

Honnét látogattak?

Instagram

Comments on OFF Topic

2009. szeptember 25., péntek

Holnap nyílt nap a Pongrácz-trolitelepen

Holnap reggel 9-től délután 5-ig nyílt nap lesz a BKV Zrt Pongrácz úti trolibusztelepén, ahova ha nem jön addig semmi közbe, én is menni fogok. Bővebben az eseményről a TOSZE oldalon olvashattok!

15 megjegyzés:

Szebi írta...

Szia!

Sikerült elmenned? Az én Marcim ma Kamaraerdőn volt nosztalgia villamos bemutatón, nyomhatta a gombokat, bemondta a megállókat... Szóval nagyon tetszett neki!

palildi írta...

Jók lehetnek ezek a programok Marci majd ha van időd írhatnál egy részletesebb beszámolót.

Anny írta...

Igen Marci, te írd meg, nem én!
(Együtt voltunk kinn ugyanis a Pongrác úti bulin)
Viszont amig Marci benn a garázsban vizsgálódott meg felült a régi trolikra, addig én kinn kiültem a napra, kitettek padokat. Leült mellém egy hatvanas úr, beszédbe elegyedtünk, kiderült, hogy az orsz. kisvasút társaság elnöke, és épp a barátját várta. Kisvártatva befutott az is, és szabályos közlekedés töri órát tartott ott nekem, kezdte azon, hogy napra pontosan megmondta, melyik típusú troli mikor és hol kezdett járni, de ezt fűszerezte némi hétköznapi történelemmel is, nagyon szórakoztató volt. Amikor a nemtom melyik troli műszaki adatait sorolta éppen, akkor megkérdeztem, hogy ugye villamosmérnököt tisztelhetek benne? Azt mondta, nem, fizikust!:-) Aztán kiderült, hogy középiskolában tanított, most is tanít még, bár nyugdíjas, és a barátjához megy időnként az osztályával szemléltetni a tanultakat, mert az meg a Közleked. múzeumban valami vezető.
Aztán a fizikusunk izgatott lett, és el is tűnt, elment trolit vezetni hátramenetben..:-)
A kisvasutas pedig elmesélte, hogy ő viszont Isztambullal épített ki virágzó kapcsolatot az ottani polgármesterrel és a tűzoltó parancsnokkal, mert ő már hosszú ideje kutatgatott Széchényi Ödön (Széchényi István fia)életműve kapcsán, és kiderült hogy Ödön nemcsak az itthoni siklót építtette meg anno, hanem az isztambulit is, ráadásul ott megalapította a tűzoltóságot és a mentőszolgálatot is. Szóval az isztambuli tűzoltóság könyvtára Széchényi Ödön nevét viseli most már az ő szorgalmazására, és azt is kijárta, hogy az isztambuli metró egyik állomása szintén Ödönről lesz elnevezve! Nagyon jó fej volt mindkét tanár úr, és mondtam nekik, hogy ne aggódjanak, már itt van a következő generáció, aki szintén közlekedés megszállott, lesz aki átveszi a stafétabotot!:-) Ennek örültek is!

ilike írta...

Anny, ezeket mind megjegyezted? Netán benned is közlekedés érdeklődőt lehet tisztelni? :)

anny írta...

Ilike, nagyon igyekeztem ám!!! Hazafelé végig ismételgettem magamban: Ödönke-bödönke!:-)

Naná, há' van a közlekedésen kívül élet a Földön?:-DDD

anny írta...

Nicsak milyen szép rózsa nyílik egyesek avatárján!:-)

palildi írta...

De érdekes emberekkel lehet megismerkedni egy padon ülve :-))
Mennyi dolog van a világon amit csak véletlenül tudhatunk meg.

ilike írta...

Remélhetőleg majd tavasszal a kertben is. :)

Közlekedésen kívül lehet nem is tudnék mondani semmi fontos dolgot. :D Az biztos, ha gyalog kellene menni mindenhová, az ijesztő lenne. :)

anny írta...

Én meg mindig azt várom, zárják le a közlekdést a Lánchídon, az Erzsébet hídon, az egész városban! Hej azok a szép régi idők, amikor a taxis sztrájk alatt piknikezni lehetett a hídon!:-)
Lenne megint omnibusz (az ugye lóvontatta?), sokkal több kerékpáros, roller, görkoris, kénytelen lennék újra belejönni a tekerésbe!
Na jó trolibuszok, meg vonatok azért járhatnának, nehogy már a fiúk munka nélkül maradjanak!:-D

anny írta...

Ilike, ez a rózsa nem a te kertedből való?

ilike írta...

Most is rendeltem pár rózsatövet, ez is köztük van Honore de Balzac a neve. Ma fogom elültetni, elvileg tavasszal már lesz rajta ilyen gyönyörűség, ha nem pusztul el. Ez a kép a szőregi rózsakertészet honlapjáról van.

Anny írta...

Mesés még a neve is! Egyszer néztem bele rózsa katalógusba, elképesztő, hányféle fajta van! És a neveik is!
Egyik kedvenc virágom a rózsa, a vadrózsát is imádom.
A másik, még gyerekkoromból az estike.
Remélem Balzac úr jól érzi majd magát a kertedben! Vegyél mellé egy tő Madame Pompadourt is, ne unatkozzon má' szegény feje!:-)
Estikéd is van?

ilike írta...

Michel Serrault (blogon megtekinthető, vegyes színű) került mellé, a másik oldalra egy szép levendula, és egynyáriakat tervezek tavasszal, hogy kiemeljék a rózsákat. Sajnos korán jött a rendelés, az időjárás nem kedvez az ültetésnek, de muszáj volt. Vettem még egy fehér futót (palais royal) , és egy Julio Iglesias nevűt, ami cirmos. Tavaly vettem már tőlük Pierre de Ronsard rózsát, aminek Éden a másik neve, mert annyira paradicsomba illő gyönyörűség. Ha jövőre virágzik teszek majd fel képet. Van még Boticellim és Andre le Notre-m, micsoda nevek, nem??? Sokkal jobban hangzik mintha azt írom hogy lila rózsa vagy rózsaszín. :D :D :D Marci meg ki fog vágni mert eltérek a tárgytól, nem idevaló a komment. :D Madame Pompadurt is láttam már képen de még nem fogott meg. De évente változik a rózsa ízlésem. :D

Slayer Gothpaladin írta...

@Szebi és @PálIldi: Igen, sikerült, nagyon jó is volt, mert két trolibusz, amibe be lehetett ülni - konkrétan az egyik Ziu9B és az egyik Ikarus 280T voltak ezek - áram alatt volt, így azt kivéve, hogy egy helyben állt, mindent ki lehetett rajta próbálni, a vezetőállások előtt pedig végig volt legalább 5-8 főnyi sor, akik szintén be akartak ülni, hogy kipróbálják, hogyan kell ajtót nyitni, csengetni, zárni, satöbbi, szóval mindenképpen megérte ott lennem, kár, hogy Ti nem jöttetek!
@Anny és @Ilike: az avatáron levő rózsák viszont a legkevésbé sem kapcsolódnak a témához, úgyhogy azt zárjátok le, legyetek szívesek, és erről az OFF topikban beszéljetek! Köszi.

ilike írta...

OKÉ!!! :)