Blogszabályzat

Bejegyzés vagy hozzászólása előtt EZT olvasd el! Hozzászólás írása esetén tudomásul veszed a szabályzat összes pontját, és elfogadod, más esetben törlés jár érte.

Gothpaladinus videói

Honnét látogattak?

Instagram

Comments on OFF Topic

2009. október 4., vasárnap

Ezek voltak eddig Októberben

-Egyik osztálytársam, Pápai Patrik úgy döntött Szeptember és Október fordulópontján, hogy kilép az iskolából, oka számomra ismeretlen, bár - tekintve, hogy sportol, konkrétan asszem focizik vagy kosarazik - valószínűleg sporttevékenységre talált magának egy számára jobb gimnáziumot, és egy akkor összeírt könyvvel búcsúztattuk az osztályból. Pénteken már nem is jött be hozzánk, így a létszám az előző tanév végi létszámra csökkent, így most ismét "csak" 35-en vagyunk az osztályban.

-Végre sikerült a gépemen az USB-problémát elhárítani, mert a BIOS-ban elég rendesen el lett dugva az "USB function" rész, ami eddig "disabled"-ön (letiltott) volt, de amint ráleltem, át is nyomtam "enabled"-re (engedélyezett), aztán egy restartot követően végre tényleg működött az USB port, a Windows azonnal meglátta az USB-kapukat mint új hardverek, fel is telepítette a driverüket, de hogy meggyőződhessek a sikerről, bedugtam az egyik portba az USB-s vinyómat, és tényleg felismerte, bár kiírta, hogy USB 2.0-án gyorsabb lehetne, mint a jelenlegi (1.1-es) porton, de ami a lényeg, hogy működött hibátlanul, úgyhogy végre az utolsó hiányosságot is semmisnek tekinthetem, és végre tényleg teljesen ki tudom majd használni a gép ezen részét is!

-A félbehagyott weboldal-frissítéshez ismét nekiláttam, és egy részével már megvagyok az alapból angol nyelvű tartalommal, de mivel ott lesz a magyar nyelv is, így még azt a részét is meg kell majd csinálnom, meg jó pár letöltési link hiányzik még, de azért a dolgok harmadával már megvagyok.
Screenshot az új honlap Index részéről:

-Egyszerre mintegy hét videót töltöttem fel YouTube-ra, ezek közül a legnagyobb lélegzetvételű klip a Budapest Metró - PZMA címet viseli, amiben egy BVE-s kollega, Pre-zli teljesen fiktív metróvonalát mutatom be, tíz percesre vágva az eredetileg 12 perces felvételt (a YouTube a túlzott hossz miatt visszautasította az eredetit, alapesetben 10 perc ugyanis a korlát), aláfestésként pedig a Diablo II című szerepjáték (RPG - Role Playing Game) zenéi közül két számot választottam ki, és tettem be a Windows Movie Maker segítségével, igaz, egy kicsit szaggat a videó, mert próbáltam kétszer kevésbé szaggató módban is rögzíteni, de azt a gép, amivel rögzítettem, nem bírta el, így 10 helyett csak 5 fps sebességű a klip [a videókban kevésbé jártasak kedvéért viszonyításalapon hozzáteszem, hogy a DVD minőség 24 fps (frame per sec - másodpercenkénti képrögzítés) sebességet jelent]. Jó szórakozást hozzá, és a többi kliphez is!

18 megjegyzés:

anny írta...

Marci, tud erről Pré-zli kolléga, hogy te felraktad a youtube-ra az ő munkáját?
Mert tudod, megint harag lehet ebből, ha nem kérdezted meg...

anny írta...

Milyen könyvet írtatok össze Patriknak?

Slayer Gothpaladin írta...

Nem, nem tud róla (legutóbb kb egy másfél hónapja lehetett tőle látni valamit is a BVE Klub fórumán, akkor épp egy Trabant objektumot küldött be a Magyar Objektumtárba, meg egy készülő 424-est mutatott be, amiről viszont semmi hír azóta), de mivel az a pálya már két éve elkészült, és annyi ideje is töltehtő már le a végleges változata, így nem ütközhet jogsértésbe, tekinte, hogy pl Csengeri is tett már föl három videót is BVEmetró 2-es metrójának szimulációjáról, nem is tegnapi a három klip (már több mint egy éves), de mégsem volt miatta semmilyen összetűzés Csengeri és a BVEmetró csapat között, pedig ők viszont biztos, hogy tudnak róla, tekintve, hogy YouTube-on a "Budapest Metró" kulcsszavak az ő legnépszerűbb szimulációs felvételét hozzák ki első találatként, amit már csaknem negyvenezren megnéztek, és abszolút indokoltan 5*-ra értékelték a legtöbben, és BVEmetróék viszont - ha jelenleg nem is frissül egyik általuk épített pálya sem (amit a legtöbben várnak, az a 2-es metrón az Örs Vezér tere felújítása, mivel most még a metrófelújítás előtti a virtuális külseje, meg az Alstomot is nagyon várják már), de rendszeresen írnak, ami aktív jelenlétre utal. A Délis képeknél is nyilván csak az volt a leginkább a baja Ádámnak, hogy még ki nem adott, és még el nem készült pályáról töltöttem fel saját készítésű screenshotokat, nem pedig pl a már félig elkészült és kiadott Sárbogárd-Sárosdról...

ilike írta...

Még a 35 is nagyon sok egy osztályban!

anny írta...

Nagyon sok szerintem is a 35 gyerek, az enyhíti csak, hogy nyelvórákon kettéosztják a csapatot, és asszem informatikán is...?

GPS nem lehetne egy icipicit rövidebb mondatokat írnod???

palildi írta...

Fogalmazni az tényleg tud a GPS :-))) Örülök, hogy megjavult a géped. 35 fős osztálylétszám tényleg elég sok. Ha a felrakásból nem lesz harag, akkor nincs semmi baj.

anny írta...

Egy rakás felrakás
nem csalás nem ámítás
kész feltámadás!:-)

Dícsérő kommenteket ide várok!:-D

palildi írta...

Egy költő veszett el benned tényleg.

anny írta...

Csak úgy ragyogok!:-)

ilike írta...

A férjem elvitte a gépemet!!! Descent partyt rendeznek az egyik barátjánál. Pasik!! De a lényeg, itt ülök a gépénél, és bejött a blogod Marci. :D

anny írta...

Mármint hogy magától is álmában odatalál már a gép Marci blogjához?:-)))
Mia az adescent parti? Pénzt lehet vele csinálni? Mer akkkor ott a helyem!

palildi írta...

Bármit amivel pénz lehet csinálni :-)))

anny írta...

Ilike gyorsan válaszolj, mert gyorsan pénzt akarunk, sokat!
Ha descent parti hát legyen descent parti, benne vagyunk úgyis (nyakig)!:-)

anny írta...

Mellesleg most vasárnap Marcival kihéveztünk az Őrsök teréről Árpádok földjéig, és onnét elkutyagoltunk Csömör vá-ig, bizony!
Utunk során láttunk sok fát, vadgesztenyét, rengeteg hullott diót, össze is szedtem vagy egy kilót, csak Marci már ott ugrált, na jó állt a sarkon, hogy meddig várjon még rám, és volt közben csörgedező tiszta vizű patakocska is, ennek kivált nagyon örültem, mert vízimádó vagyok ha még nem tudnátok!

Slayer Gothpaladin írta...

Tévedés, mert Cinkotáról indultunk, nem Árpádföldről, és csak Cinkotáig mentünk HÉV-vel, utána végig gyalog a vonal mentén! De erről már az új bejegyzés szól...

Slayer Gothpaladin írta...

35 az teljesen normális egy gimnáziumi osztályban, két osztály együtt szokott 60-70 fő lenni, plusz a tanárok, akiket nem számoltam bele; csak azokat beleszámolva, akik minket vagy a Béseket tanítják, velük együtt már csaknem 100-120 főt lehetne számlálni! És ez teljesen korrekt érték! 120 fölött lenne ez tényleg sok!

ilike írta...

Sajnos nem lehet vele pénzt keresni, a Descent az egy számítógépes játék, egy idegen bolygón lövöldözik egymást. Mit várjunk a tiniktől, ha ezek a pasik majd 40 évesen ilyen játékokkal játszanak! :D

Marci, te is szedhettél volna diót, biztos finom süti készül belőle. :) Sajnos nálunk alig van idén, én is keresem az utcai lelőhelyeket. :)

anny írta...

Látod Ilike, neked is jönnöd kellett volna velünk, mert annyi volt arra a hullott dió, hogy zsákot kellett volna vinni, és akkor én lettem volna a zsákos nő (némber)...

Űrharc közel negyvenévesen? Na bumm, életed párja bizonyítottan Homo ludens. Bár nekem inkább egy kereső emberre lenne szükségem, nem vallásos értelemben:-)