Blogszabályzat

Bejegyzés vagy hozzászólása előtt EZT olvasd el! Hozzászólás írása esetén tudomásul veszed a szabályzat összes pontját, és elfogadod, más esetben törlés jár érte.

Gothpaladinus videói

Honnét látogattak?

Instagram

Comments on OFF Topic

2009. július 24., péntek

XP Reinstall + Vasárnaptól Bakonybélből

Egészen máig tartott, hogy a notebookom oprendszer-problémáit megoldjuk, de mára összejött a dolog: mivel 2 partíciós a winchester, így csak a rendszerpartíciót (C:\) formáztuk le apummal -> a másikat (D:\) meghagytuk, mivel azt nem volt szükséges formázni, és az égnek legyen hála' hogy azon a partíción vannak a fontosabb programok, játékok és adatok, úgyhogy azon mostanáig is megvan minden, ami eddig volt, csak a maradék Win32\Virut.NBP-ktől - mert hogy kiderült, hogy ez volt a gonosz, ami szinte az összes exé-t végigfertőzte a gépen és a pendrive-on is - tisztítottuk meg a partíciót a NOD32-vel. De, hogy ne ugorjak ennyire előre a témában: a C:\-ra a formázást követően azonnal elkezdtük telepíteni a Windows XP SP2 Blade Editiont, ami már alapból tartalmazza a Sun Java 6-ot, az Adobe Flash Player 8-at, sőt a Microsoft .NET Framework 2.0 magyar változatát is - legalább ezzekkel nem kell külön bajlódni a rendszerbe integráltság miatt - összesen kb 1 és negyed órát igényelt a telepítés, ebből 39 percig lehetett magát a telepítőt nézni, a többi idő a milliónyi driver és az alapból integrált szoftverek telepítésével telt el, sajnos ezek közé még nem került be az openBVE, de hát az már lehetetlenül új fejlesztés lett volna a Blade Edition 2006-os kiadásához, mert ez utóbbi csak idén Májusban jelent meg, meg amúgy is az rajta maradt a D:\-n, tehát arra nincs szükség, sőt bármikor letölthető a friss változat (ami jelenleg az 1.1.4), úgyhogy ez nem gond. Miután fölfutott a rendszer, és telepítve lett a NOD32 2.7, megvizsgáltam a szabad helyet a partíciókon: a C:\-n 15.1 GB volt szabadon a 18.1 GB-ból, a D:\-n pedig 300 MB a 9.75 GB-ból. Na akkor még felraktuk az automatikus frissítéseket (Windows Update), aztán elkészültünk a rendszerprobléma megoldásával: a gépen most már a teljesen friss, vírusmentes és stabil, SP2-es magyar nyelvű XP futtatható, és ezzel együtt végre ismét nem csak csökkentett módban működhet (majdnem) tökéletesen a rendszer, illetve ezen lépés után végre ismét tesztelni tudom a BVE-pályákat a saját gépemen, sőt végre ismét tudok screenshotokat lőni ugyanezen gépen, mert így már a BVE is úgy működik, mint újkorában (sőt még annál is jobban), és mégse vesztek el a fontosabb adatok és programok! Vivát, hurrá, hipp-hipp, éljen, végre!

Eltérve a témától: Vasárnap kezdődik a nyaralásunk Bakonybélben, ahová én csak azért vagyok hajlandó elmenni, mert a szállodában, ahova megyünk, van Wi-Fi, ami ugyebár elengedhetetlen adottság számomra, mint (mobil)netfüggő személynek :D, úgyhogy attól nem kell félni, hogy nem leszek ezalatt az idő alatt elérhető, pl e-mailekre Gmailen egyből válaszolok, az itteni és a fórumra is igyekezni fogok mindig választ írni a hozzászólásokra, szóval ne aggódjatok, nem fogok a jövő héten sem eltűnni (nem úgy mint Vasutasadam a hónap eleji horvátországi nyaralásakor). Addig is: hellósztok, jó éjt (aki nappal olvassa: jó napot) mindenkinek!

6 megjegyzés:

palildi írta...

Marci, jó nyaralást és azért kirádulj is sokat és legyél a levegőn. Örülök hogy végre megoldódtak a problémák a géppel :-))

palildi írta...

Gondoltam benézek, de most, hogy Marci nyaral (amit nagyon helyesen tesz :-)) csöndes a blog..

palildi írta...

És ma is :-((

palildi írta...

http://www.youtube.com/watch?v=A5S-REkz4Fg

Slayer Gothpaladin írta...

Helló Ildi (és mindenki), megjöttem, nem kell Rekviemet énekelni miattam :), bár mit is mondjak, ez a nyaralás életem eddigi legrosszabbja volt, rendkívül elnyomtak :@, de erről majd később vagy személyesen...

palildi írta...

Te szegény Marci :-(( De azért legalább már ismét gép közelében vagy :-)) Hallom mentek még nyaralni, de ott lesz lehetőség netezni, meg minden. Az biztos nagyon jól fog sikerülni és feledteti az elnyomást (fel-fel ti rabjai a földnek :-))