Blogszabályzat

Bejegyzés vagy hozzászólása előtt EZT olvasd el! Hozzászólás írása esetén tudomásul veszed a szabályzat összes pontját, és elfogadod, más esetben törlés jár érte.

Gothpaladinus videói

Honnét látogattak?

Instagram

Comments on OFF Topic

2009. augusztus 13., csütörtök

Aggasztó a 3-mas metró szerelvényei állapota

Aki mostanában kételkedik a budapesti metrók biztonságosságában, egyre több oka lesz rá. A 3-mas metrón az idén történt már szerelvényégés a Dózsa György útnál, azóta csak egyre rosszabb a helyzet. Nemrégiben elütött egy utast az egyik vonat. Hihetetlen... Ma meg megint arra lettem figyelmes az Arany János utcánál a mozgólépcsőn lejutva, hogy mondják be, hogy a Lehel tértől Újpest felé metrópótló buszok járnak csak, mert valami gubanc megint történt ott a környéken, igaz, arról fogalmam sincs, hogy konkrétan mi, de számomra a legvalószínűbb az, hogy megint kigyulladt egy 81-717. Én személy szerint nem is értem, hogy miért a 81-717-ek égnek, és nem az Ev3-mak, hiszen az utóbbiak a jóval öregebbek, és azok közül jóval több a már rozsdásodó darab... Rejtély, merő rejtély, de a helyzet a vonalon egyre aggasztóbb, és ki tudja, hány égés lesz _még idén_ odalenn? Remélem, egy se, de szerintem nem vagyok ezzel egyedül, sőt azzal sem, hogy márpedig 1-2-re biztosan lehet számítani a vonatok állapotát tekintve. Ki tud ehhez jót hozzászólni?

6 megjegyzés:

palildi írta...

Az az ismerősöm aki metróvezető előtte szerelő volt (csak nem bírta a dereka, mindig fájt neki) mesélte, hogy milyen nehéz munka a metrókarbantartás. Három műszak, nehéz és mindig kevesen voltak, kevés pénzt kerestek. Ezért csak azt a metrót javították meg amit nagyon muszáj volt, átnézni a metrók állapotát rendesen soha nem volt elég idejük. Remélem ez a helyzet azért meg fog változni, mert addig sajnos mindig elő fog fordulni, hogy valamiért menet közben mondja fel a szolgálatot valamelyik szerelvény.

Slayer Gothpaladin írta...

Hát azt én is nagyon remélem, bár a sikerre nemigen látok esélyt a BKV jelen helyzetében...

palildi írta...

Azt hiszem sajnos nagyon jól látod a helyzetet :-(( De lehet, hogy mikor kész lesz a 4-es metró,több pénz jut a régi szerelvényekre is. Én megint nem leszek egy pár napig, (kb. péntekig), de utána jelentkezem :-))

Slayer Gothpaladin írta...

Hát ha addig "élni fognak" még az orosz vonatok...hát szerintem Ev-vel kezdődők már nemigen lesznek, csak Barbik (EvA) - lesznek helyettük Alstom Metropolis-ek - viszont a 81-717-ek, az Usgyik meg a Vizipókok még biztosan szolgálni fognak...vagy nem? Azért azok még csak kihúzzák magukat a kihúzókról kihúzásig, a 81-717-et kivéve azért még igen jó állapotban vannak (a 81-717 az égős típus)...

bvemetro írta...

A "szerelvényégés" a Dózsánál kicsit erős, nem égett ki egy kocsi sem (pláne szerelvény). A következő mondat meg arról szól, hogy "elütött egy utast az egyik vonat". Nekem a szövegkörnyezetből az jön le, hogy a gázolásért a vonatok műszaki állapota lenne a felelős. Nem. Az utas nem kerül csak úgy a metró elé, hanem beugranak. Azon a napon is amikor a Leheltől Újpestig pótlók jártak (aug. 13.) gázolás volt az Árpád jobbon. (szintén beugrott az utas, a vonat nem felelős érte, tűzoltóság oldalain vannak róla képek, ha érdekel).
Az rendben van, hogy a műszaki állapotok nem túl jók, de ezt nem kellene összefüggésbe hozni a gázolásokkal, mert azoknak speciel semmi közük hozzá. És a "szerelvényégés" szöveg is elég erős.

Slayer Gothpaladin írta...

Ez tény, hogy az utas elütése nem a szerelvény vagy annak vezetője miatt történt, de mivel az ilyen jellegű híreket mindenhol kiemelt hírként kezelik, nem lehet elmenni szó nélkül amellett sem, mivel többen is lehetnek a nem-Pest megyeiek közül, akiket ez eléggé elrettenthet a metrózástól, hogy nem játszásiból (á la Kontroll), hanem tényleg halálra tudott ütni egy embert Európa legbiztonságosabbnak gondolt metrója... És ha nem kellett volna azonnal tűzoltókat hívni, nem írtam volna "szerelvényégésről" sem.