Blogszabályzat

Bejegyzés vagy hozzászólása előtt EZT olvasd el! Hozzászólás írása esetén tudomásul veszed a szabályzat összes pontját, és elfogadod, más esetben törlés jár érte.

Gothpaladinus videói

Honnét látogattak?

Instagram

Comments on OFF Topic

2009. augusztus 9., vasárnap

Kalandorok blog - folytatsásos történetek

Kb. három hónapja bukkantam rá a Kalandorok blog-ra, és az ötlet nagyon megtetszett, de ahogy láttam igen kevés látogatójuk van, ezért itt szeretném népszerűsíteni, mert az ötlet, és az első történet jó. De miről is van szó:

"Üdvözlet minden kalandornak!

Bizonyára sokan vannak olyanok, akik kedvelik az izgalmakat és a kalandokat, imádják az Indiana Jones filmeket, nem vetik meg Lara Croft tevékenységét, tudják, hogy ki az a Sydney Fox, és kapásból fel tudnak sorolni egy tucat legendás tárgyat. Mi is ilyenek vagyunk, éppen ezért indítottuk el ezt a blogot.

Barátommal közösen, általános iskolás korunkban volt egy titokzatos "kék könyvünk". Az idézőjel azért szükségeltetik, mert ez a könyv szinte legendássá vált köztünk, egy összekötő fogalommá. Pár osztálytársunk sokszor meg is akarta kaparintani (persze sikertelenül), hogy kiderüljön, miért is adogatjuk egymásnak minden egyes nap.

Mégis, mi lehet benne olyan érdekes, ami miatt folyton hurcolásszuk és ide-oda passzolgatjuk egymás között? Pedig a válasz egyszerű volt, és nem is annyira nagy titok: történeteket írtunk bele. Kalandosakat, izgalmasakat. Egyikünk elkezdett egy kalandtörténetet, melyet egy ponton, bizonyos oldalszám után félbehagyott, és a történet folytatásának kitalálása már a másikunkra esett. Elolvastuk, ki mit írt, hogyan alakult a történet, majd tollat ragadtunk, és saját fantáziánk szerint folytattuk azt. Miután megírtam a saját folytatásomat, barátom elolvasta, és tovább fűzte a kalandot. Mindig érdekes és izgalmas módon bonyolódott a történet, hiszen a saját fantáziánk által elképzelt világba valamelyikünk mindig belenyúlt, emiatt számtalan váratlan fordulat került bele a történetbe. Nagyon szerettük a kék könyvünket, de egyszer csak betelt. Utána elveszett a varázs, sosem volt olyan, mint régen.

Most, évekkel a kék könyves kalandok után ismét belevágunk, és megpróbáljuk a jól bevált receptet folytatni, csak most egy érdekesebb közegben: blog formájában. Egyik nap én írom a történetet, a rá következőn pedig a barátom. Remélem a kalandok ismét megelevenednek, mint régen, és azt is, hogy a sok, hozzánk hasonló ember jót fog szórakozni a történeteken. Mi jól fogunk, az biztos, a többi nem rajtunk múlik... Kalandra fel!"

Nincsenek megjegyzések: