Blogszabályzat

Bejegyzés vagy hozzászólása előtt EZT olvasd el! Hozzászólás írása esetén tudomásul veszed a szabályzat összes pontját, és elfogadod, más esetben törlés jár érte.

Gothpaladinus videói

Honnét látogattak?

Comments on OFF Topic

2008. december 18., csütörtök

Hátrány az MMORPG!

http://ipon.hu/?news=4873

Elolvastam a fenti linken található rövid hírt. Azon felül, hogy szerintem az egyenlő jogokat kissé felborítja a módszer - diszkrimináció -, mindenképpen érdekes. Világszerte el kellene ismerni a játékfüggőség ezen ágát is, s ha szükséges, kezeltetni, mint ahogy ezt teszik pl. az alkoholisták esetén. De nem én akarom ezt megoldani, csak hirtelen ez jutott eszembe.

Volt szerencsém MMORPG-vel huzamosabb ideig játszani, s elmondhatom: amitől félnek, sokszor igaz. Igyekeztem én is ésszerű keretek közé szorítani a játékot, de amikor a csapat úgy dönt, hogy most akkor elmegyünk együtt főszörnyeket (boss-okat) őlni, s az én figurám az egyik létfontosságú support karakter, nehéz azt mondani, hogy nem megyek. Vagy kisebb csapatban megyünk szükséges holmikat gyűjteni (farmolni)...

Eleinte én is elég álmos voltam, aztán megtanultam nemet mondani, végül abbahagytam a játékot. Kissé antiszociálissá tesz, ha egy boss leölése vagy farmolás közben valaki arra figyelmeztet a hátam mögül, hogy már éjfél is elmúlt. Igazából ebben látom inkább az MMORPG veszélyeit, nem abban, hogy az alkalmazottak esetleg fáradtabbak. Bár ez sem utolsó, főleg ha életekért felelős személyről van szó!!! Szóval ez is vastagon elfogadható aggodalom.

De a probléma az én szememben inkább az, hogy a játékos a munkahelyén is sokszor a játékra gondol, tervezget. Ha internet van a közelben, chatel, vagy más módon kommunikál a játékostársaival. Ergo figyelmetlen, mert nem a munkájával, hanem a játékkal törődik. Emellett meglehetős utálattal tud viseltetni azok iránt, akik ebben megzavarják.

(Ha ez inkább a Netidők blogjába való, szóljatok!)
Megjegyzés küldése