Blogszabályzat

Bejegyzés vagy hozzászólása előtt EZT olvasd el! Hozzászólás írása esetén tudomásul veszed a szabályzat összes pontját, és elfogadod, más esetben törlés jár érte.

Gothpaladinus videói

Honnét látogattak?

Instagram

Comments on OFF Topic

2009. június 29., hétfő

2-es vonal 0.3 RC1

Ismét új verziónál tart a 2-es vonal; 0.3 RC1-nél, fejlesztői számán 0.28-nál, mostanra már utastájékoztatás is szerepel a pályában az egyes megállók előtt, illetve a peronokból is immár mindenhol a felújított változat szerepel. A peronok helyzetén viszont még kell javítanom, illetve a Light változatból az eddig nem használt objektumokat végleg kivonom, hogy ezentúl jóval gyorsabban töltődjön be a pálya a gyengébb gépeken is. A frissítés elérhetősége estére várható, az már 0.3 RC2 állapot lesz, fejlesztői számán 0.29, utána viszont már tényleg 0.3 fog következni, mint ígértem, még hétvége előtt megjelenik!

2009. június 25., csütörtök

Tátraiék

Szombathelyen, a Lamantin Jazz Fesztiválon a közönség tökéletesen együtt élt a muzsikusok produkciójával, fergeteges koncertre került sor, a zenekart alig akarták leengedni a színpadról.
Hasonló élményre számíthat az, aki július elsején ott lesz Esztergomban, a Várszínház hangulatos kulisszái között rendezendő fellépésen. Korábban a Latin Duó lépett fel ezen a helyen nyaranta, idén a Trend próbálja elvarázsolni a közönséget.
Persze azért a Latin Duó sem pihen, pénteken Kőbányán, szombaton Balatonfüreden ad koncertet Tibusz és Totya.

Aktuális koncertek:

2009. június 26. 19:00 Budapest, X. Szent László tér, Szent László Napi Programok: Latin Duó
2009. június 27. 21:30 Balatonfüred, Hal- és Borünnep: Latin Duó
2009. július 1. 20:00 Esztergom, Várszínház: Tátrai Trend
2009. július 3. 20:00 Veszprém, Oliva Étterem: Latin Duó
2009. július 4. 18:00 Sopron, VOLT Fesztivál: Latin Duó
--------------------------------------------------------------------------------
A Tátrai Band megalakulása huszadik évfordulóján koncerttel tér vissza, december 18-án, a Papp László Budapest Sportarénában. Jegyek már most kaphatók, a http://www.eventim.hu/portal/hu/zene/rock_pop/tatrai_band/52847/ címről rendelve.

2009. június 24., szerda

Csoki tábor: ElStarCraftolunk mi együtt :D

Ezen hét számomra táborban telik, legalábbis a nappali része. Egészen pontosan Rákospalotán, a Csokonai Művelődési Házban számtech táborban szoktam lenni minden hétköznap 8:50 +-5 perctől 16:05 +-5 percig. A tevékenység, amit odabenn csinálok 8 játékostársammal, egyszerűen körülírható: az ottlétünk legnagyobb része az 1. emeleti számítástechnika-teremben telik el, annak is legnagyobb része StarCraft 4vs4 multizással LAN-partiként. Hát, ha Ti azt látnátok, hogyan telik egy ilyen meccs...sajnos eddig még 1* nem tudtunk befejezni teljesen egy-egy partit, mert vagy kilépett a játékosok fele, vagy letelt a játékidő, mert 4 óra lett a végén, és abba kellett hagyni. Mindegy, majd fel fogom tenni a honlapomra az egyes játszmák visszajátszásait, és majd Ti okultok belőlük, persze csak ha Nektek is telepítve van a játék. Akinek esetleg nincs, az ha majd kéri ezt a fantasztikusan addiktív sci-fi-RTS-t, az szóljon, és majd kitalálok valamit az átküldés módszerére, bár valszeg 4shared-re fogom feltölteni RAR-ként, mivel a játék teljes mérete túl nagy lenne a Gmail 25 megás limitjéhez mérten, és mivel a RapidShare a regisztrációmentes letöltéseket jelentősen korlátozza azáltal, hogy náluk a nem-prémium felhasználók negyedóránként mindössze egyetlen letöltésbe kezdhetnek bele - ez azért is rossz, mert ha esetleg megszakad letöltés közben a net, lefagy a böngésző, vagy hibásan töltődik le a fájl, akkor nincs lehetőség újrakezdésre negyed órán belül - de a 4shared-nél mindössze annyi a korlát, hogy a letöltés előtt várni kell 10 másodpercet, de ez szerintem simán kibírható mindenkinek.
Visszatérve a táborra: nem véletlen a "Csoki" a bejegyzés címében; a Csokonai Művelődési Központ rövidíti és egyben becézi is a saját nevét Csokira, ami egyébként szerintem kellőképp szellemes is egyben, nincs ezzel semmi probléma. A tábor egyébként jövő héten folytatódik is, csak a hétvége lesz egy kicsit "Csokimentes" - akkor végre lesz időm és lehetőségem foglalkozni BVE-vel is ismét, mivel a StarCraftozás az összes pályaépítésre szánható időmet feléli, így gondolom nem meglepő a fenti szövegeket olvasva a jelentés, miszerint akár jövő hétvégéig is csúszhat a 2-es vonal 0.3-mas verziója; hozzátéve, hogy nem érdemes arra gondolni, hogy nekem több lenne meg belőle, mint amennyit kiadtam eddig, ugyanaz a 0.27 az én gépemen lévő változat, mint ami a honlapomról letölthető. Ha majd lesz időm további fejlesztésre - ezt csak hétvégére tudom mondani - akkor majd minden bizonnyal jön a 0.3 is, egyelőre ennyivel vagyok meg a pályából. Az akár kéthetes késésért szíves türelmeteket és megértéseteket kérem, köszönöm.

2009. június 22., hétfő

Heti metrós videók - 2. hét

Lássuk most a következő hét videóit, most ráadásul mindkettőn a 3-mas metró két kihúzóját tekinthetjük meg a klipeken, csak hogy kedvet adjak Nektek is egy kis kihúzólátogatáshoz...;-)

Csak hogy örüljetek, 40-es screenshotok :)




Hát Vasutasadam alkotott mostanában egyet s mást, a képek magukért beszélnek...

2009. június 20., szombat

2-es vasútvonal 0.26-0.27

Még tegnap este fél 10 tájt feltettem a 2-es vasútvonal gyorsjavítását, amiben ahol eddig hiányzott, oda is kiraktam mindenhol a megállás helyét jelző táblát, illetve Újpestnél és Aquincum felsőnél a megállás helyét is korrigáltam. Új verzió száma: 0.26.

Szerk. 2009.06.20-án 12:15-kor: Ismét frissült a 2-es vasútvonal, néhány sínhibát és az óbudai felvételi épületnél lévő elírás következtében "lebegő", el nem forgatott épületet javítottam. Új verziószám: 0.27.

2009. június 19., péntek

Kiadva a 2-es vasútvonal 0.25!

Ma pár perce kiadtam a 2-es vasútvonal Budapest-Piliscsaba közti részének 0.25-ös változatát, de erre már nem csak alappályaként kell tekinteni, hanem már mint nagyban épülő tényleg kb negyedrészt kész pályára!

Ami a pár napon belül elkészülő 0.3-mas frissítésben várható:
  • Budapest-Üröm megállóhely valósabb külsőt fog kapni, egy fehér színű ház fog a felvételi épület helyett belekerülni.
  • Bele fog kerülni még több járműojektum, főleg Desirok és egy BDVmot a körvasúti elágazáshoz.
  • Többféle felvételi épület fog szerepelni a pályában, Rákosrendezőn, Pázmáneumon és Koltildligetnél fognak ezek főleg látszódni.
  • Az állomásokon padok, hangszórók, ütközőbakok és fénysorompók is szerepelni fognak egyes helyeken.
Amivel kapcsolatban még nincs ötletem vagy elég információm:
  • Solymár állomás külseje, ami alapján valósabbá tehetném azt az állomást is.
  • Emelkedők és lejtők elhelyezkedése és magassága a pilisi hegyvonulatokban a Szabadságliget-Piliscsaba illetve Budapest-Nyugati pályaudvar - Budapest-Üröm közti szakaszokat kivéve.
Amik pedig csak a nyár végére vagy későbbre várhatók:
  • Állomások közti részek kiobjektumozása házakkal, fákkal, stb-vel.
  • Budapest-Nyugati pályaudvar - Rákosrendező közti rész sínhálózatának nagyobb részének kiépítése, illetve a Ferdinánd híd - Dózsa György út közti rész járműobjektumokkal kiegészítése.
  • Úgy általánosságban az egész vonal valóságosabbá tétele.

Ezek a tervek a pálya jövőjével kapcsolatban, aki az általam nem ismert rész megismertetésében vagy nekem küldött fotókkal kisegít, annak nevét is bele fogom foglalni a pálya ismertető kommentjébe, és azoknak köszönetet fogok nyilvánítani, illetve ha lesz rá lehetőségem, még meg fogom hálálni!

De, visszatérve a jelenhez, a pálya 0.25-ös béta változata A Honlapomról tölthető le, alapszerelvénye pedig természetesen a német Martin Finken által BVE-hez is elkészített Siemens Desiro BR642 motorvonat, ami pedig a BVE Klub főoldaláról tölthető le.

2009. június 18., csütörtök

Tátraiék

Június második felében újra sok a fellépés, mint az megszokott nyáron: Tibusz három zenekarral járja az országot. Ma este különleges helyszínen muzsikál a Latin Duó, az Esti Randevú az Egri Strandon elnevezésű rendezvénysorozatot nyitja koncertjével.
A Magyar Atom a hajdúböszörményi Jazz-Blues Jamboree (idén már egyben Női Motoros Hétvége is) visszatérő vendége, most péntek éjszaka lép színpadra. Tibusz és Totya tavaly Budapesten játszott a Múzeumok Éjszakáján, idén Herenden teszi ezt. Kedden pedig már a Tátrai Trend szórakoztatja a Lamantin Jazz Fesztivál közönségét Szombathelyen.

Aktuális koncertek:

2009. június 18. 20:30 Eger, Termál- és Strandfürdő: Latin Duó
2009. június 19. 23:00 Hajdúböszörmény, Jazz-Blues Jamboree: Magyar Atom
2009. június 20. 20:30 Herend, Múzeumok Éjszakája: Latin Duó
2009. június 23. 19:00 Szombathely, Lamantin Jazz Fesztivál: Tátrai Trend
2009. június 26. 19:00 Budapest, X. Szent László tér, Szent László Napi Programok: Latin Duó
2009. június 27. 21:30 Balatonfüred, Hal- és Borünnep: Latin Duó
--------------------------------------------------------------------------------
A Tátrai Band megalakulása huszadik évfordulóján koncerttel tér vissza, december 18-án, a Papp László Budapest Sportarénában. Jegyek már most kaphatók, a http://www.eventim.hu/portal/hu/zene/rock_pop/tatrai_band/52847/ címről rendelve.

2009. június 17., szerda

Na ettől lehet felidegelni magunkat...

Első fokon pert nyert a Petőfi Rádió

Hogy veszne meg az a Bíróság...

Játéktesztelés, és hangosítás elektromos kábelel ;) :D

Az előző héten két játékot is tudtam tesztelni, az egyik a BORSÓFEJTÉS 2009 PRO nevű játék volt (teccikérteni), a másik meg a szintén 2009-es CSERESZNYESZEDÉS 2009 PRO volt(namostmátéllegteccikérteni?!?!).

Szóval már nem volt más dolgom, ezért írtam meg ezt a posztot, aminek igazából semmi értelme nincs, de jobb nem jutott eszembe.

Még talán annyi, hogy hamarosan egy táborban veszek részt, amiben én leszek a hangosító. A hangfalak kábelei elég rövidek voltak, ezért fogtam, kihúztam a falból pár ELEKTORMOSKÁBEEEELT, mondván úgysem kell. Ilyen alumínium kábelt asszem. Nah összeforrasztom meg minden, tök jól szól szal örültem hogy jó lett.

Itt szeretném megragadni az alkalmat hogy Szilágyi Árpád (továbbá RP), a Netidők c. rádióműsor műsorvezetője 8 nap múlva érkezik a médiatáborba előadást tartani :P

Ui.:Ma a CSERESZNYEMAGOZÁS 2009 PRO nevű játékot tesztelem ;) :S

2009. június 16., kedd

Heti metrós videók - 1. hét

Ezen a napon úgy döntöttem, hogy mától kezdve minden héten felrakok egy-két általam, pontosabban az E51-em által rögzített metrós videofelvételt, amik egy-egy eltérő helyszínt és szerelvényt mutatnak be.

Az első hét videói: Kő-Ki kihúzó - Kőbánya-Kispest / Ev3AVR; Deák Ferenc tér - Kossuth Lajos tér 81-7172M.



Kiadva a 70-es vasútvonal 0.1!

Megjelent az első letöltés tőlem, Gothpaladinustól; a 70-es vasútvonal 0.1-es alappályája alfa változata.


A pálya hamarosan frissülni fog, és a Vác-Budapest iránya is ki fog egészülni.

Szerk. 2009.06.16. 19:10-kor: A 2-es vasútvonal műszaki/technikai okok miatt most várat magára kb 2 hetet (vagy mennyit), akit a konkrét indok érdekel, az a honlap Hírek menüpontja alatt elolvashatja az eseményt, ami miatt késik annak 0.3-as változatának kiadása. De nem kell aggódni, az is jönni fog hamarosan, de az már nem csak mint alappálya, hanem - oké, Sárbogárd-Sárosd szintet még nem éri el, de - már egész korrekt megjelenésű, úgyhogy még pár objektum, emelkedés / lejtés, és jön az is, lesz miért várni rá, ígérem!

Szerk. 2009.06.16. 20:55-kor: Frissült a honlap, felkerült a Nem-BVE menüpontba a letöltések közé a Microsoft FrontPage Express '97, a Need For Speed Undercover Symbian S60v3-mas változata, illetve a BVE-letöltések menüpontnál elérhető az OpenBve 0.9.5.5 és a legfrissebb 1.0.6.7-es változata is! Jó szórakozást az új anyagokhoz, holnap még bővítem!

2009. június 15., hétfő

Sárga submarine (Yellow tengeralattjáró) :D

Biztos mindenki hallot már a Beatles-ről. És a méhekről? Marci deezer-es lejátszóján is hallható pár méhek dal, de ez az igazán poén (szerintem)



Mi mind egy sárga...jajj rosszt nyelvre van állítva a billentyűzet :D:D - We all live in yellow submar... Na ok, itt van az amit mutatni akartam:



Mi mind egy sárga...lálálá

Volánbusz

Szombaton volt szerencsém Volánbusszal utaznom, ugyanis nagyimék Dunakeszin laknak. Én inkább vonatpárti vagyok, de sajnos nekem nem túl optimális azzal utaznom, hiszen a telek szinte a Dunánál van, és az állomás messze van onnan. Körülbelül 12 óra körül ott voltam Városkapunál, pár évvel ezelőtt még az Árpád-hídtól indultak ezek a buszok, de mostmár innen. Először Városkapu azon oldalán kerestem a buszomat, amelyik a 196A jelzésű busz végállomásánál van, találtam egy Budapest-Dunakeszi-Fót(CORA) jelzésűt, de a sofőr mondta hogy ez még közelébe sem megy a Liget utcának, ahol nekem kell leszállnom, mondta hogy onnan a másik oldalról indulnak buszok, gyorsan átloholtam oda. Jegyemet megvettem a pénztárosnál, minden gördülékenyen ment. Azt tudni kell, hogy a Volánbusz most vezetett be egy új számozási rendszert, amire ugyan az utasoknak semmi szüksége, mert én nekem csak annyit kellett mondanom, hogy hol akarok leszállni, és rögtön adta a jegyet. Nem kérdezte, hogy 323-as járat, vagy 327-es. Szóval szerintem tökmindegy. A busz az 1-es kocsiállásból indult, 10 percet vártam, amíg a sofőr dobott egy pisikockát. Aztán jött nyíltak az ajtók, vérnagyik gyorsan az ajtóhoz rohantak és várták a sorsukat. Odaadtam a jegyem, letépte a perforált részt a jegyről, és helyet kerestem, ami szerencse büszke előrenyomulásomnak, volt bőven. sárga új, klimatizált, Volvo autóbusz szuperkényelmes. Mégy egy 10 percet ültem utastársaimmal a buszban, majd megdindultunk, azt hiszem a cérnagyárnál felszállt egy kisgyerekes család, a kisebbik lányka összenyomkodta szinte mindenütt a leszállásjelző gombot, anyja rá sem szólt. Olyan helyen kellett megállnunk, mint a Cementgyár, ahol a kutya sem akar fel-le szállni, de mivel megnyomta ezért minden ilyen hülye lakatlan helyen megállt a busz, aztán már vártam az akiót, hogy mikor jön hátra a sofőr, kettő-három ilye húzás után szépen hátrasétált a sofőr és szépen nyugodtan megmondta, hogy fejezzék be.
Innen minden rendben zajlott. Liget utcánál leszálltam, s a sárga csoda továbbgördült VÁC irányába.
Azt kell hogy mondjam, a 11 Km-es távért, 50%-os kedvezménnyel 125 Ft-ot kellett fizetnem, ez nem olyan rossz, és viszonylag hamar odaértem. Szóval tulajdonképpen első, szólós, Volánbuszos utazásomat pozitívként könyveltem el.
Következőkben a busz adatairól pár szó:

Volánbusz Zrt. Volvo 7709A

A Volánbusz 2007-ben 20 darab Volvo 7709-es típusú autóbuszt szerzett be. Rendszámaik KPK-281-KPK-300.
Ezeket 2008 januárjában újabb 12 követte: FLX-612-614; KXH-589-597 (kivéve 593 és 594); KYP-842-843 rendszámmal.
Egy évvel később megérkezett a 3. széria: LLF-511-527-ig.


KPK-281 Volvo 7709A

Állományba vétel: 2007 Telephely: Fót

KPK-289 Volvo 7709A

Állományba vétel: 2007 Telephely: Fót

KPK-291 Volvo 7709A

Állományba vétel: 2007 Telephely: Fót

KPK-296 Volvo 7709A

Állományba vétel: 2007 Telephely: Fót

KPK-297 utastere

KXH-595 Volvo 7709A

Állományba vétel: 2008 Telephely: Fót

KXH-596 Volvo 7709A

Állományba vétel: 2008 Telephely: Fót

KXH-597 Volvo 7709A

Állományba vétel: 2008 Telephely: Fót

2009. június 14., vasárnap

Karthago-Jubileum


Ma a 30 éves Karthagoról szólnék a bejegyzésben. Ma reggel pont a napkeltében láttam őket, ugyanis a banda 30 éves, jó régóta ugyanabban a felállásban nyomják. Új lemezzel is készülnek, amin már a billenytűs, Gidófalvy Attila ritmusgitározik is, mivel az új lemezen kevesebb munkája van, mint billenytűs. Augusztus 16-án tartják a jubileumi nagykoncertet a sportarénában, jegyek azt hiszem már kaphatók. A banda 79-ben alakult, és a 80-as évek egyik legnagyobb hard rock bandája volt. Szigeti Ferenc a gitáros kilépett a Corvina együttesből és összeállt Gidófalvyval, Losó Lászlóval(basszusgitár), Fehér Lajossal(dob). A bandát az ókori pun városról nevezték el, jelük egy nagy elefánt. Már a kezdetekben Losó távozott, addig Menyhárt János basszusozott és Szigeti énekelt, de Takáts Tamás érkezett énekelni, dobhoz Kocsándi Miklós érkezett. Basszusozni véglegesen Kiss Zoltán érkezett. Első lemez 81-ben látott napvilágot. Stílusuk a West Coast és a hard rock közé lőhető be. Zenéjüket hamar megkedvelte a közönség. 81-ben még egy nagylemez, az Ezredforduló is megérkezett. Egyik leghíresebb számuk 82-ben íródott, Requiem címmel. Egyszeri dalnak akarták, mivel egy fiú meghalt egyik koncertjükön és rá emlékezve készítették, a dal azonban hatalmas sikert ért el, és ez lendítette be nemzetközi sikereik kerekét is. külföldön két lemezüket kiadta egy osztrák cég. Ezzel a dallal nyerték meg a Nemzetközi Táncdalfesztivált. Eddig több mint 2500 koncertet adtak, természetesen a Szovjetúnióban is. Harmadik nagylemezük Senkiföldjén címmel jelent meg. Lágyabb hangzás, már nem hammond orgonával játszanak, pedig szerintem ezek adták a különleges hangzást. 85-ben a Nagy Elefántok felbomlottak, mindenki máshova Gidófalvy a Lordba, Takáts Tamás a Senatorba, Sommal, majd az Eastbe, végül saját bandát alapított Takáts Tamás Dirty Blues Band néven. Kocsándi a 100 Folk Celsiusba ment. Szigeti a Känguruban játszott, majd lemezkiadót csinált. Koncertre Összeálltak 90-ben, 2004-ben új nagylemezt készítettek 9 új dallal, 2005-ben nagykoncertet tartottak. Nemtudom mit higgyek, ugyanis Szigeti Ferencet jó gitárosnak tartom és mostanában ebben az én ilyen vén kivénhedt zenészek által alapított Sixtiesben hallani róla, amit volt szerencsém hallani és hát nem tudom hogy jön ez 25 év hard rock után, nem értem hogy lehet így leadni a szintet. Borzasztó az egész kedzeményezés a Sexy Sixties című dal pedig borzasztó. Szóval ezt azért nem kéne.
A KARTHAGO ÉL! DVD !!! - 2005
KARTHAGO
ValóságRock - 2004
Karthago
Best Of Karthago - 1993
Karthago
Oriental Dream - Austria (in english) - 1985
Karthago
Senkiföldjén - 1984
Karthago
Requiem - Austria, Goldplatte (in english) - 1983
Karthago
Ezredforduló - 1982
Karthago
1...2...3...Start! - 1982
Karthago, P.Box, Edda
KARTHAGO 1. - 1981
KARTHAGO
Ez a diszkográfia

Vége a 2008-2009-es tanévnek

Lezárult egy újabb tanév. A Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnázium idén búcsúztatta első 13. / A osztályát. A mi osztályunk ezzel együtt tehát 9. / A-ról 10. / A-ra változott, úgyhogy mától fogva én is tizedikes vagyok! :)

A mai hajnalban nem mindennapit álmodtam (már az is csoda, h tudom, hogy mit), igazi rám illő volt. Eddigi igazgatónk, Ahmadné Elek Margit - ki tudja hogyan - egyszer csak a mi otthonunkba került egy óriási papírszatyorral, amit azonban elmenetelekor nálunk hagyott, minden bizonnyal véletlenül. Megnéztem tehát apuval a szatyor tartalmát, és meglepő módon egy számítógépet és kívülről csatlakoztatható kiegészítőket (billentyűzet, egér, USB-s eszközök, kábelek stb.) találtunk benne. Na, egyből úgy döntöttem, h megnézzük, van-e vmi a gépen. Kihúztam hát a Linuxos asztali gépemből a VGA-kábelt, majd kivittem a nagyszobába a monitorral együtt. Ott összeraktam a csatlakoztatásokat, majd gép bekapcs jött. Meglepetésképpen a már telepített Windows XP nagyon gyorsan betöltődött és felállt, és egyből elindult rajta a Windows Messenger 4.7 és a Skype 4.0 is, ráadásul egyből azon vettem észre magam, h valaki be is volt rajtuk automatikusan jelentkeztetve. Na, vajon ki lehetett, akinek mentve voltak bejelentkezési adatai, és automatikusan be is léptette a rendszer? Felnyitottam a Tálcán lévő ikonokkal a programokat, és majd' eltátottam a szám. Margó néni nevén volt mindkettő! Na, ez is meglepetésként ért, mert ez új volt számomra, és nem is csak 5-10 kontaktja volt egyiken sem... Na, úgy döntöttem, hogy ha már így itt tartunk, csesszünk ki vele, és mentsük ki a kontaktlistáit! XD Rá is nyomtam a mentésükre, ám ekkor hirtelen... Megfordultam az ágyamban, és felébredtem. Ébredés közben egyből azt mondtam: de jó is lenne!

2009. június 11., csütörtök

Tátrai hírlevél

Tátrai Tibor:Aktuális koncertek:

2009. június 12. 20:00 Érd, Festal Étterem: Latin Duo
2009. június 19. 23:00 HajdÚböszörmény, Jazz-Blues Jamboree: Magyar Atom
2009. június 20. 20:30 Herend,Múzeumok Éjszakája: Latin Duo

2009. június 9., kedd

Íme, az óriási osztályképek




Mára jutottam el Anny munkahelyére, hogy végre bedigizzem az osztályképeket, és az ottani szkenner csodákra képes, csak nézzétek meg a képek méretét, sztem elég részletes és helyigényes is egyben ;-) Negyed óra volt feltölteni ezt a három fotót, és nem túlzok az időtartammal...lám-lám, ha meghagyom BMP-nek, 3 óra is lehetett volna ez az idő...persze, ANNYIT KI LENNE KÉPES KIVÁRNI?! XDXD Ezért jó a JPEG-tömörítés :-)))

Kiegészítés 2009.06.12-én 10:55-kor: Feltöltöttem NonóManóék ugyanott digitalizált osztályképét is a bejegyzéshez, de ne legyetek meglepve, h abból csak egy darab van, mert nem is készült róluk több, velünk ellenben ők csak egyszer lettek az idén lekapva közösen.

Pandora´S Box-P Box


Az általam igen kedvelt, hazai rockbanda a Pandora´S Box, rövidebb nevén csak P Box 1980-ban alakult. Alapító tagok között ott volt a tragikus körülmények között elhunyt eszméletlen jó szólógitáros, aki a P Mobilból jött el, hozzá csatlakozott az ugyancsak kiváló Cserháti István, orgonista. A zenekar nevét egy Protocol Harum nevű banda egy dalának címe hozta meg. később csatlakozott még dobosnak Szabó István, Sáfár József "Öcsi", basszusgitáros, valamint Varga Miki énekes. Kislemezük először 81-ben jelent meg, s rá egy évre már bemutatkozó nagylemez jelent meg a boltok polcain, ami a zenekar nevét viselte( P Box). 83-ban Miki kilépett és Pitkin érkezett a P Mobilból, illetve járt a Dinamitnál is. A következő kislemez, ami hozzám igen közel áll, A zöld, a bíbor és a fekete már vele készült el Radics Béla emlékére, ez a szám írtó jól sikerült, a bejegyzésben majd el lehet olvasni a szövegét illetve zenei videóját is belinkelem. Visszatérve a bandához, 81-ben Vikidál az István a király rockoperában játszotta Koppány szerepét, de ennek ellenére az év végén már a boltokban volt az új nagylemez a Kő kövön, erőteljesebb megszólalással. A lemezen jópár kedvelt slágerük megtalálható. 82-ben az Iron Maiden és a Motörhead előtt játszhattak és a rockopera is gyakran felcsendült koncertjeiken. Vendégként zenélt náluk több neves hazai énekes, például Deák Bill. 85-ben Vikidál szólólemezt jelentetett meg és ekkor bizonyos tagcserék is lezajlottak, Sáfár Öcsi helyett az Eddától érkező Zselencz Laci ugrott be, majd pedig a dobhoz Pálmai Zoltán igazolt le. 85-ös nagylemezük Ómen címmel jelent meg, olyan dalokkal, mint a Szúz a máglyán, az Éjszakai vágta, az Ómen, a Bukott angyal. Pitkin színpadi elfoglaltságai miatt, Varga Miki jön frontembernek, de mindez csak átmenetileg. Cserháti István költözése megviselte a banda működését, és mivel övé volt a jog, ezért Metal Company majd Billel kiegészült csapatként, Bill és Box néven játszottak tovább. 87-ben Samu disszidált és aztán elhunyt Ausztriában. Cserháti visszavonult, stúdiót csinált. Az a helyzet, hogy tulajdonképpen itt végetért a buli. 2001-ben próbálgattak még vmit néhány új taggal, illetve a beteg Cserháti Pityuval vmit összehozni a srácok, rákosan is beült felvenni az anyagot Cserháti, de már ülve játszott koncerten is. 2005 augusztus 21-én elhunyt, 51 éves volt. azért nem írom le ezt a korszakot már bővebben, mert nem érdemes, a weboldalukat évek óta nem frissítik, szóval Pandora szelencéje ezzel bezárult. Hihetetlen, hogy hagynak egy ilyen nevet kihűlni.
Cserháti Istvván rövid életrajza:

Pityi Ajkán született, pár helyi zenekar után került a Napsugár együttesbe, ahol Billel és Sárvári Vilivel együtt játszott, amíg a P. Mobil nem látta koncerten és el nem csábította, hogy aztán 1977 és 1980 közt részese és alakítója legyen a Mobil csúcséveinek. Olyan számok fűzödnek hozzá, mint a Honfoglalás, vagy az Élsz-e még? 1980 végén Bencsik Samuval úgy gondolták elkezdik járni a saját útjukat, és megalapították a P. Boxot, csináltak 3 lemezt, jópár örökzöld dalt, majd 1986-ban Pityi visszavonult az aktív zenészélettől, Debrecenbe házasodott és éttermeket üzemeltetett. Közben a 90-es években kisebb debreceni zenekarokat, köztük a Szfinxet is menedzselte, majd a Szfinxből 2000-ben újraalakította a P. Boxot. Volt 5 szép esztendő, 2 album, koncertlemez, sok koncert.


Mint ígértem itt A zöld, a bíbor és a fekete dalszövege:


Kereslek néptelen utakon
De csak a semmi vár
Dörögve zúgnak a betonon
Lánctalpas éjszakák

Falakról bámul az unalom
Csak a csend szól rám
Csillagok hullnak
Születnek újak
És Te messze jársz...


Zöld csillag, kihunyt az égen
A csónak partot ért
Hideg csendben fekete minden
Legyen az álmod, legyen az álmod szép

Állok a felnyitott hidakon
Zavaros víz fölött
Kereslek túltömött buszokon
Bezárt ajtók mögött

Állok ott, ahol a szobád van
Bíbor köd szitál
Csillagok hullnak
Születnek újak
És Te messze jársz...

Zöld csillag, kihunyt az égen
A csónak partot ért
Hideg csendben fekete minden
Legyen az álmod szép

(Szóló)

Játszd el a dalt, ami sose szólt
Vedd fel a fehér gitárt
Játszd el a régi húrokon
Az utolsó utazást

Idegen árnyak a színpadon
Folyik a show tovább
Csillagok hullnak
Születnek újak
És Te messze jársz...

Zöld csillag, kihunyt az égen
A csónak partot ért
Hideg csendben fekete minden
Legyen az álmod szép

Zöld csillag, kihunyt az égen
A csónak partot ért
Hideg csendben fekete minden
Legyen az álmod szép
Legyen az álmod
Legyen az álmod szép






1. Másnak szól
2. Egérszerenád
3. Éjféli szekér
4. Dödöle
5. Hölgyválasz
6. Szupergép
7. A levél
8. Nekem ne mondd
9. A bolond
10. Soha nem elég
11. Ingajárat
12. Maradj a vonalban
13. Fantom lány
14. Valami rock and roll
15. A zöld, a bíbor és a fekete
16. Engedj!
17. Az ideges
18. Vágtass velem



1. Ómen
2. Bukott angyal
3. Éjszakai vágta
4. Szűz a máglyán
5. Az árulók kapuja
6. Átok és ígéret
7. Pandora tánca
8. Névtelen hős

9. BÓNUSZ DALOK: Tízből vajon mennyi
10. Halálkatlan
11. Halálkatlan(élő)
12. Hölgyválasz(élő)
13. Szupergép(élő)

2009. június 7., vasárnap

Whitesnake


A banda 1977-ben alakult, Angliában.
Eredeti felállásuk, David Cocerdale-ének; David Dowle-dob; Jon Lord-billentyű; Bernie Marsden-gitár; Mickey Moody-gitár; Neil Murray-basszusgitár
David Coverdale, a széthulló Deep Purple énekese alapította, önállóan készített két lemezt(David Coverdale; Northwinds), nemsokára gyűjtött magához pár embert:Micky Moody-t, Jon Lordot(ex Purple), Bernie Marsdent, Dave Dowiet (Dave Gillannel is zenélt), Neil Murrayt és 78-ban elstartolt a Whitesnake a Trouble nevű albummal. Még 78-ban kiadták a Love Huntert, de ezen már Ian Paice ült a doboknál, ő is volt Deep Purple tag. A banda stílusa valahogy a hard rock és a rhythm and blues közé lőhető be. 1980-ban csináltak egy számot, eredetileg a nagy BB. Kingnek, de belátták, hogy ez a szám nekik való és taroltak is vele. A szám címe: Fool For Your Loving. 82-ben a Castle Donnington fesztiválon már vezető zenekarként léptek fel. kis hallgatás és Saints an´Sinnerssel térnek vissza. A Slide It In lemezen már egy új felállással próbálkoznak, ami szinte egy teljesen új zenekart jelentett. Itt már John Sykes gitározik, legendásan jó Colin Hodgkinson basszusozik, az általam ugyancsak elismert Cozy Powell dobol-neki szólóalbuma is jelent meg, nem rossz összeállítás-visszatérve a felálláshoz-Mel Galley és Micky Moody még gitároznak , az ugyancsak Deep Purple-s Jon Lord a billenytűknél zenél. Kitűnő album, azonban sajnos-attól függ melyik szemszögből nézzük Lord távozik, mert a Purple újra összeállt akkoriban. Majd cozy is távozik az Emerson Lake and Palmerhez, akikről majd talán fogok is írni, mert igen jó zenét játszottak Ők is.
Napokban vásároltam egy CD-pince nevű helyen, egy igazán szuper párosítású albumot, 3000-ért megkaptam a 87-es és 89-es sorlemezüket, papírtokban, amit én különösen szeretek. Meghallgattam, azt kell mondjam, hogy le a kalappal, ezek tudják mit hogy kell...