Blogszabályzat

Bejegyzés vagy hozzászólása előtt EZT olvasd el! Hozzászólás írása esetén tudomásul veszed a szabályzat összes pontját, és elfogadod, más esetben törlés jár érte.

Gothpaladinus videói

Honnét látogattak?

Instagram

Comments on OFF Topic

2009. május 21., csütörtök

Deák Bill Gyula

Bill 1948, november 8-án született Kőbányán, a Gizellán, a szülészeten. A maglódi útra, majd Kőbányára járt iskolába. Családjában nemigen akadt zenész, ő az egyetlen akit ilyen hatalmas orgánummal áldott meg az Isten. Már fiatalon jól énekelt, bevették a kórusba is, majd a tanár kérésére régi slágereket énekelt. 68-69 táján kapta meg az ORI jogosítvány, ezután vált valódi zenésszé, a Sztár zenekarral. Ebben a bandában Sárközi Pál gitározott, Gyuszi ritmusozott, Laci basszusozott(két testvére Billnek), Dobor József dobolt. Folk-rockot nyomtak, bekerültek a Lloyd-dal egy országos turnéba. Ezenkívül játszott a Napsugárban, Wanderer’s-ben, Sessionban, Syriusban , P Mobilban, Miniben. Zenélt a Bill és Boksz Companyban, együtt Bencsik Samuval. Bencsik Sándor legendás szólógitáros volt, Ő írta a legjobb dalokat a Mobilba. A bluessal olyan téren került kapcsolatba, hogy Hendrixet hallgatott, Joplint, howlin Wolfot. De igazából nála Kőbányáról indult a blues. 11 éves korában veszítette el a lábát. Imádott focizni, minden álma volt, hogy focista legyen. Orvosi műhiba által vesztette el fél lábát. A bluest az érezheti igazán, aki nem kapott az élettől eleget. Kádár korszakban, azt mondták rá, hogy nem színpadképes. Egyik kedvence John Mayall előtt is felléphetett a Kormoránnal 1985-ben. Hangja Mayall bandájának is tetszett. Mayallal közös fotót is készített. 87-ben másodszor jött Mayall, két előzenekar volt, a HBB és a Climax Chicago Blues Band. Utána felhívták sessionre a színpadra, de csak Őt. 76-ban budai Ifiparkban, a Hendrix-fesztiválon, mikor felment Révésszel a színpadra, megdobálták Révészt, ezzel is kitüntetve Billt.Nmeoská már Hoboékkal dalolt. 79-ben volt egy országus turnéjuk az Omegával, ekkor már Ő is velük énekelt. Onnantól 6 évig játszott velük, úgy vélte, ez volt a legsikeresebb HBB korszak. Hoboéktól azért jött el, mert egy szembenállás alakult ki. Mikor eljött Tőlük, már megvolt a Deák Bill Blues Band. Volt az István a király stáblistáján, játszott a Kormoránnal. Bencsik halála után összehozott egy Bill és a Boksz Company nevű formációt, Felkaival, Pálmaival, Zselencivel, Mr. Basaryval. Aztán csinált egy Hendrix számokra épülő bandát, aztán Deák Bill Blues Band. 95-ös felállás:
Hirlemann Berci-dob
Kovács Pista-basszus
Retzler Péter- billentyű
Szász Feri- gitár
Deák bill Gyula-ének
Zenei pályafutása során nagy hatással volt még rá Radics Béla is. A Deák Bill Blues Band-del fellépett Dániában, Nyugat-Németországban is. Hobos időkben jelent meg első önálló lemeze, 84-ben a Rossz vér. Az énekesnek 2008-ban jelent meg 60 csapás című albuma. Még mindig heti 10-12 koncertet ad, s üvölthetik a rajongók: Bill a király!!!

Diszkográfia:
1984-Rossz vér
1986-Mindhalálig blues
1990-Bill Kapitány Blues Cirkusza
1993-Bűnön, börtönön, bánaton túl
1999-Bort, blues, békessséget
2008-Hatvan csapás
E cikkel gondolom megörvendeztetem Gothpaladinust, ide képeket nem rakok, de a cikk az én oldalamon is olvasható, ez viszont nem kopírozás...

17 megjegyzés:

Slayer Gothpaladin írta...

Szerintem ez mégiscsak kopírozás, a http://basszer.blogspot.com a forrása :D Én azért nem azt mondom, hogy "Bill a király", csak azt, hogy "Michelle a király"! :D

Anny írta...

Milyen Michelle?

Deák Billitől a 3.20-as blues a kedvencem!

zuzmo írta...

Saját magamat kopíroztam..

zuzmo írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
zuzmo írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
ilike írta...

Korábban a VII. kerületben laktam 6,5 évig, pár utcára volt az Old Man's Pub (ide jártunk) , rendszeresen a mellettünk lévő asztalnál piázgatott a Deák Bill Gyula. Néha fel is lépett csak úgy hirtelen "felindulásból". :D

Anny írta...

Zuzmo koma, nagyon derék dolog, hogy a zenei ízlésed nem az eldobhatós műanyag slágerek felé tendál. Progresszív rock, blues... örülök, hogy viszed tovább a fáklyát!:-)

Kopi rájt díj alapítása folyamatban...:-)

zuzmo írta...

10000 lemez között már csak lehet igényes az ember, nem tudjuk eldönteni, hogy majd milyen zenét kéne játszani, mert attól félünk hogy bukás lenne egy blues-bluesrock bandát alapítani, pedig én arrafelé hajlok...

zuzmo írta...

Csak dobos kéne még...

Slayer Gothpaladin írta...

@Anny: Michelle (http://openbve.trainsimcentral.co.uk) az openBVE és a BVE 2 ResChanger fejlesztője, aki mára már sokkal befolyásosabb, mint a BVE 5 fejlesztője, Mackoy (http://mackoy.cool.ne.jp)... De mi az a Kopi Rájt díj? :)
@Zuzmo: Hát ezt írtam én is, hogy saját magad klónozod a Basszerrel :D Dobos kell? Hmm, jó kérdés, ki lenne dobosnak jó, én csak kürtöst és csellóst tudok ajánlani (húgom és unokahúgom :))
@Ilike: Melyik utcában laktál anno Pesten?

zuzmo írta...

István utcában laktam, 7.kerület...

Szebi írta...

A blues-ban nem vagyok otthon, de az István a királyban a Deák Bill Gyula dala tetszik a legjobban!
Valahányszor meghallgatom (youtube-on) libabőrös leszek, annyira jó.

Slayer Gothpaladin írta...

@Zuzmo: a VII. kerületi kérdést Ilikének írtam...
@Szebi: nekem az István, a királyban Varga Miklós a nyerő, Deák Számla Gyula nem tartozik a "szeretteim" közé...

anny írta...

Számla Gyula?:-))

GPS: kopi rájt, szerző jogdíjjal próbáltam viccelődni kicsit...

Zuzmo: kinek van 10000 lemeze? Nektek, otthon??
Blues-rock? Biztos lenne közönség, válogatott vájtfülűekből. El kell dönteni, mire utazol, közönségszámra, vagy minőségre!

Ilike, együtt söröztél Deák Billel, sárgulok az irígységtől!:-))) Én is vótam régebben ritkán az Old Man's-ben, de akkora tömeg volt mindig, h csak állóhelyről néztük, hol söröznek a szünetben Hobóék.

István! István! Koppány! Koppány!:-)

ilike írta...

A Nyár utca 7-ben! :) 2-3 utcányira a Blaha Lujza tértől.

ilike írta...

Itt mindenki zenél??? :) Ilyen sokoldalúak vagytok? :)

Anny , mindig foglaltunk helyet, ex párom bátyja nagyon aktív éjszakai életű volt/van így csak ezen múlt, hogy le tudtunk ülni. Lehet hogy találkoztunk is már??????????????? :)

Slayer Gothpaladin írta...

@Anny: Deák Bill Gyula nevében a Bill az angolul számlát jelent, lásd Kapuk Számlát (Bill Gates) :D
A Kopi Rájt pedig innentől kezdve itt jelentést fog váltani, innentől kezdve a "másolj jól" vagy "jó másolat" lesz a "szerzői jog" helyett a jelentése! Ehhez mit szóltok?
@Ilike: Valko2 azért nem, lásd az ő legfrissebb ma esti bejegyzését, bár mikrofonpróba azért abban is van, ebben semmi tagadás! Azt azért nem hinném, hogy nagyon találkozhattatok volna, mert hát szerintem amikor még Anny járt oda, akkor Te még csak felsős lehettél...