Blogszabályzat

Bejegyzés vagy hozzászólása előtt EZT olvasd el! Hozzászólás írása esetén tudomásul veszed a szabályzat összes pontját, és elfogadod, más esetben törlés jár érte.

Gothpaladinus videói

Honnét látogattak?

Comments on OFF Topic

2009. május 21., csütörtök

Deák Bill Gyula

Bill 1948, november 8-án született Kőbányán, a Gizellán, a szülészeten. A maglódi útra, majd Kőbányára járt iskolába. Családjában nemigen akadt zenész, ő az egyetlen akit ilyen hatalmas orgánummal áldott meg az Isten. Már fiatalon jól énekelt, bevették a kórusba is, majd a tanár kérésére régi slágereket énekelt. 68-69 táján kapta meg az ORI jogosítvány, ezután vált valódi zenésszé, a Sztár zenekarral. Ebben a bandában Sárközi Pál gitározott, Gyuszi ritmusozott, Laci basszusozott(két testvére Billnek), Dobor József dobolt. Folk-rockot nyomtak, bekerültek a Lloyd-dal egy országos turnéba. Ezenkívül játszott a Napsugárban, Wanderer’s-ben, Sessionban, Syriusban , P Mobilban, Miniben. Zenélt a Bill és Boksz Companyban, együtt Bencsik Samuval. Bencsik Sándor legendás szólógitáros volt, Ő írta a legjobb dalokat a Mobilba. A bluessal olyan téren került kapcsolatba, hogy Hendrixet hallgatott, Joplint, howlin Wolfot. De igazából nála Kőbányáról indult a blues. 11 éves korában veszítette el a lábát. Imádott focizni, minden álma volt, hogy focista legyen. Orvosi műhiba által vesztette el fél lábát. A bluest az érezheti igazán, aki nem kapott az élettől eleget. Kádár korszakban, azt mondták rá, hogy nem színpadképes. Egyik kedvence John Mayall előtt is felléphetett a Kormoránnal 1985-ben. Hangja Mayall bandájának is tetszett. Mayallal közös fotót is készített. 87-ben másodszor jött Mayall, két előzenekar volt, a HBB és a Climax Chicago Blues Band. Utána felhívták sessionre a színpadra, de csak Őt. 76-ban budai Ifiparkban, a Hendrix-fesztiválon, mikor felment Révésszel a színpadra, megdobálták Révészt, ezzel is kitüntetve Billt.Nmeoská már Hoboékkal dalolt. 79-ben volt egy országus turnéjuk az Omegával, ekkor már Ő is velük énekelt. Onnantól 6 évig játszott velük, úgy vélte, ez volt a legsikeresebb HBB korszak. Hoboéktól azért jött el, mert egy szembenállás alakult ki. Mikor eljött Tőlük, már megvolt a Deák Bill Blues Band. Volt az István a király stáblistáján, játszott a Kormoránnal. Bencsik halála után összehozott egy Bill és a Boksz Company nevű formációt, Felkaival, Pálmaival, Zselencivel, Mr. Basaryval. Aztán csinált egy Hendrix számokra épülő bandát, aztán Deák Bill Blues Band. 95-ös felállás:
Hirlemann Berci-dob
Kovács Pista-basszus
Retzler Péter- billentyű
Szász Feri- gitár
Deák bill Gyula-ének
Zenei pályafutása során nagy hatással volt még rá Radics Béla is. A Deák Bill Blues Band-del fellépett Dániában, Nyugat-Németországban is. Hobos időkben jelent meg első önálló lemeze, 84-ben a Rossz vér. Az énekesnek 2008-ban jelent meg 60 csapás című albuma. Még mindig heti 10-12 koncertet ad, s üvölthetik a rajongók: Bill a király!!!

Diszkográfia:
1984-Rossz vér
1986-Mindhalálig blues
1990-Bill Kapitány Blues Cirkusza
1993-Bűnön, börtönön, bánaton túl
1999-Bort, blues, békessséget
2008-Hatvan csapás
E cikkel gondolom megörvendeztetem Gothpaladinust, ide képeket nem rakok, de a cikk az én oldalamon is olvasható, ez viszont nem kopírozás...
Megjegyzés küldése